Toliko se toga smjestilo, zgusnulo u jednoj nebeskoj pojavi. Snažan katalizator osobne promjene i novog početka.

atma.hr – 52
Posebna je ova pomrčina, intenzivna, puna ranjivosti i snage. Puna bojazni, ali i obećanja za bolje sutra. Otvaraju se novi koridori u našem životu. Otvaraju se rane koje nisu zacijeljene. Nešto u nama želi izaći van, biti viđeno, želi pravo na postojanje.

Mladi Mjesec i totalna pomrčina Sunca odvijaju se 8. travnja/aprila u iza 19 sati na 19′ Ovna. Na istom stupnju nalazi se i Kiron, na 15′ sjeverni Mjesečev čvor, a vladar ove pomrčine Mars, smješten je u Ribama u neposrednoj blizini Saturna. Uz sve to, Merkur se kreće retrogradno također u Ovnu.

Toliko se toga smjestilo, zgusnulo u jednoj nebeskoj pojavi. Snažan katalizator osobne promjene i novog početka.

Hrabrost

Bez nje ne ide. Spremnost da napustimo stara i loša mjesta. Odlučnost da prestanemo ići protiv sebe. Hrabrost da zakoračimo na nepoznati teren, doživimo nešto novo i time osnažimo sami sebe.

Biti neustrašivi lider vlastitog života ogromno je postignuće jer nije nekad lako izaći izvan poznatog.

Inicijativa

Poduzmite što je potrebno. Pokrenite ono što sada možete i što će vama činiti dobro. Napišite pismo osobi koja vas je povrijedila. Izgovorite ono što dugo nosite u sebi. Napišite na papir ciljeve koje želite ostvariti. Gdje se vidite u bliskoj budućnosti?

Upišite tečaj, učite, krenite na ples, vježbanje, na terapiju, promijenite posao, prekinite loš odnos, posvetite se svom izgledu i zdravlju. Učinite ono što vam leži na duši bez propitkivanja.

atma.hr – 52
Samoaktualizacija

Često smo zagledani u druge, što oni misle, što njima treba, kako ispuniti njihove želje, i po putu negdje izgubimo sebe. Ova pomrčina vraća nas sebi.

Zato je važno zapitati se što meni treba da bi se osjećao/osjećala bolje, ispunjenije, mirnije sa sobom i sa svime što mi se događa u životu? Ulažite u sebe, birajte ono što vas unaprjeđuje u otkrivanju sebe i osobnom rastu.

Pravo na postojanje

Prigrlite sve dijelove sebe. One odbačene, zaboravljene, one na koje ste stavili previše tereta. Sve to u nama želi biti viđeno, želi dobiti svoje mjesto.

Sada je vrijeme da se povežemo sa sobom, upoznamo i prepoznamo svoje potrebe, glasno ih izgovorimo i krenemo prema onome što je za nas bitno. Ako pritom nešto ostavimo iza sebe, nekome ili nečemu kažemo ‘ne’, dobit ćemo dodatnu snagu za dalje.

Iscjeljenje

Pogledajte koji načini ponašanja su kontraproduktivni. Gdje i kako sabotirate sami sebe? Jeste li sputani transgeneracijskim nasljeđem? U prilici smo vidjeti sve one izazove i probleme kojima smo na neki način uvjetovani, ali ovaj put iz drugog kuta. Dobit ćemo svježu perspektivu.

Pronalazimo put prema iscjeljenju onoga što nas boli, što nam ne dopušta, što nas blokira. Možda neka stara sjećanja izađu na površinu i omoguće vam da povežete uzrok i posljedicu te krenete prema rješenju.

Možda po posljednji put proživljavajte jedno već viđeno iskustvo kako biste napokon vidjeli, shvatili i odlučili. Naučite biti samima sebi podrška. Ono što očekujete ili tražite od drugih, dajte sebi.

Put duše

Pronalazak novog puta. Onog sa smislom i svrhom. Ostvarenje koje smo davno priželjkivali ili već trebali poduzeti, ali nismo. Spada i otpada s nas i iz našeg života sve ono što nam ne treba i što nas koči u daljnjem razvoju. Što smo bliže sebi, to smo povezaniji sa životom, našom Dušom. S onim što za nas ima smisao i svrhu. Posljedica svega je da u budućnosti možemo s više lakoće ostvarivati svoje ciljeve i ambicije.

Podigne li se u narednim neka ljutnja, ako osjetite strah, blokadu, osjećaj nemoći, tugu, ako vas nešto ili netko povrijedi, sve je to samo putokaz što je potrebno učiniti i poduzeti kako biste unijeli više zdravlja, reda i svjesnosti kao prvo u odnos sa sobom, a potom i u svoj život.

Zato pogledajte iza prvog dojma, dajte si vremena, neka se stvari slegnu i pokažu vam se u svojoj cjelovitosti.

atma.hr – 52
I što će ova pomrčina konkretno donijeti u vaš život, ovisi o poziciji u kojoj se odvija u vašem osobnom horoskopu. Puno toga odvit će se u narednih šest mjeseci.

Naravno, ne moramo poduzeti ništa, možemo ostati na istom mjestu, ići istim putovima, biti onaj mali hrčak u kolutu kojeg neumorno vrti. Ostajemo preživljavati, žaliti se, okrivljavati druge…

Ili možemo unaprijediti. Možemo rasti. Možemo živjeti.

Nemamo više prostora za izlike, opravdanja, popustljivost, odgađanje i neodlučnost. Ova energija nas tjera prema naprijed, htjeli mi to ili ne.

Tamno je prije svitanja, ali svanut će!

Julijana Oremović