Evo detaljne analize što predstavlja i kako će retrogradni Merkur 2024. utjecati na znakove Zodijaka. Donosi nevjerojatne stvari, a jedan savjet mogao bi biti od pomoći.

atma.hr – 52
U astrologiji, Merkur je jedan od najvažnijih planeta koji utječe na naše živote zbog svog položaja u Sunčevom sistemu. Svaka osoba ima jedinstvenu natalnu kartu koja djeluje kao astrološki DNK. Ona se sastoji od postavljanja ključnih planeta i sazviježđa. Proučavanje natalne karte podrazumijeva 12 kuća koje određuju nečiji prošli, sadašnji i budući život.

Astrolozi daju predviđanja na temelju pogleda na ovaj nijansirani raspored. Da bismo ovo bolje razumjeli, evo detaljne analize što predstavlja i kako će retrogradni Merkur 2024. utjecati na znakove zodijaka.

Retrogradni Merkur 2024: Svi datumi i efekti na znakove zodijaka

Od 1. do 24. travnja/aprila 2024.

Merkur ide retrogradno u svojeglavom, strastvenom i vatrenom horoskopskom znaku Ovna. Osobe u znaku Ovna će doživjeti nekontroliranu želju da uskoče u donošenje odluka i suoče se s izazovnim situacijama s asertivnošću i agresijom. Iskre će letjeti, a možda će doći i do tenzije i sukoba.

Najbolje je za sve horoskopske znakove, posebno za vatrene, da se pritaje i intenzivno razmišljaju prije nego što komuniciraju s drugima, jer njihove riječi mogu povrijediti.

Također je važno, posebno za Ovnove, Lavove i Strijelce, da se u ovom periodu ne prepiru kako bi izbjegli buduće katastrofe.

atma.hr – 52
Od 4. do 27. avgusta/kolovoza 2024.

Merkur je retrogradan u zemaljskom znaku Djevice od 4. do 14. kolovoza/avgusta, a zatim prelazi u sazviježđe Lava. Ovaj period će početi s jasnoćom postavljanja ciljeva. Do promjene će doći poslije 14. kolovoza/avgusta, pošto će Merkur biti retrogradan u samouvjerenom, ali egoističnom vatrenom znaku Lava.

Dok Djevica nekome omogućava da se konstruktivno posveti samousavršavanju i s vremena na vrijeme kritizira svoje voljene, rođeni pod utjecajem Lava ne prihvaćaju nikakvu vrstu kritike, jer žude za pohvalom i potvrđivanjem od drugih.

Svi znakovi moraju biti posebno oprezni kada je u pitanju njihov ljubavni život, jer će ova faza sigurno stvoriti konfuziju i negativnu komunikaciju.

Od 25. studenog/novembra do 15. prosinca/decembra 2024.

Posljednji retrogradni Merkur u godini ponovo će biti u znaku Strijelca. Sezona praznika 2024. će pasti usred retrogradnog Merkura, što bi moglo izazvati određene probleme u planiranju odmora ili obiteljskih večera.

Svim znakovima se savjetuje da trostruko provjere svoje rezervacije i planove s prijateljima i obitelji pre nego što krenu na put.

Također bi bilo od pomoći da ne ulazite u nepotrebne rasprave s voljenima jer bi to moglo da ostavi gorak ukus žaljenja svim znakovima zodijaka.

stil.kurir/wannabemagazine