S ulaskom Sunca u vatrenog Ovna svi ćemo osjetiti svježu energiju, za neke pokretačku, a nekima i napornu. Naravno da će Ovnovi dobiti svojih pet minuta, ali ni Lavovi i Strijelci pa ni Blizanci i Vodenjaci neće se moći požaliti!

atma.hr – 52
20.3. u 22:24h Sunce je prešlo u znak svoje egzaltacije, u vatreni i kardinalni znak Ovna, a zajedno s njim i mi ulazimo u novi ciklus, u novu astrološku godinu, novu i svježu energiju, u novo proljeće.

Na proljetni ekvinocij ili ravnodnevnicu, kao što sam naziv kaže dan i noć jednako traju, a potom dani bivaju znatno dulji, sunca, svjetlosti i topline je sve više, a život na našem dijelu Zemljine polutke počinje bujati.

Sunce u Ovnu uvijek je spremno na akciju, spoj je dinamičnosti i pokretačke energije, a njegov moto je JA SAM! Kao prvi znak Zodijaka nije za čuditi što se ego povezuje kako sa znakom Ovna tako i sa Suncem u Ovnu u kojem je egzaltirano i gdje zapravo nema svijest o odnosima i potrebama drugih.

Ali hrabrost, direktnost, samopouzdanje, ponos i ambicija njegovo su drugo ime kao i impulzivnost, nestrpljivost, strast i natjecateljski duh. Ovisno o aspektima – grubost, netolerantnost i svadljivost također, jer ipak Sunce gostuje u Marsovom domu!

U svakom slučaju s ulaskom Sunca u vatrenog Ovna svi ćemo osjetiti svježu energiju, za neke pokretačku, a nekima i napornu. Naravno da će Ovnovi dobiti svojih pet minuta, ali ni Lavovi i Strijelci pa ni Blizanci i Vodenjaci neće se moći požaliti!

atma.hr – 52
Zbog Sunčevih aspekata ulazak u ovo proljeće obećava spremnost na akciju kao i stav da možemo sve, po mogućnosti odmah i sada (Mlađak u Ovnu čak dva puta, na nultom i 29* kao i Solarna eklipsa), nove ideje i vizije popraćene s puno optimizma (Sunce i Merkur u Ovnu konjunkcija Jupiter) kao i ustrajnost u zacrtanim ciljevima i mogućnost napretka.

Ali kakvo bi to buđenje bilo da nema i ljubavi u zraku?! Ipak je ljubav ta koja pokreće cijeli svijet, a Venera u svom domu u znaku Bika svojim kontaktima pobrinut će se za ovaj dio priče…

Kako se 21.3. obilježava i Međunarodni dan sreće kao i Međunarodni dan astrologa svim astrolozima čestitam i želim sretan njihov dan, a svima nama neka je sretna, zdrava, uspješna i puna ljubavi nova astrološka godina!

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA