Designed by Freepik
Jeste li se ikada “borili” s pitanjem je li vrijeme da izađete iz veze ili ne? Jeste li imali sumnje oko toga da li će taj korak zapravo biti pogrešan i da ćete požaliti zbog toga što ste ga napravili?

Ako odlučite izaći iz veze u vrijeme kada krivite partnera zbog toga što niste sretni, velika je vjerojatnost da sa sobom “ponesete” i nezdrave obrasce koji mogu stvoriti iste probleme u novoj vezi. Prekid veze zahtijeva podrobno razmatranje i ispitivanje. Ipak, postoje i određeni znaci usljed kojih bez razmišljanja trebate izaći iz veze. Sljedeća tri su takva.

Zlostavljanje

Ako ste u vezi koja je fizički nasilna, prekinite je odmah! Čak iako se partner složi s vama da će potražiti pomoć, potrebno je da se udaljite dok se on zaista ne promijeni. To može biti teška, ali i više nego ispravna odluka.

Imajte na umu da ako vam partner počne prijeti fizički (ali to ne ispoljava), nemate što tražiti s njim. Prijetnje imaju potencijal da postanu fizički opasne i emotivno uvredljive.

Ako vas partner često (ili stalno) emotivno i verbalno zlostavlja, ne razmišljajte ni sekunde – prekinite takvu vezu. Verbalno zlostavljanje može poljuljati vaš nivo samopouzdanja te može imati trajne i štetne posljedice. Neophodno je da prihvatite da nemate nikakav utjecaj ili kontrolu nad zlostavljačem. Vi niste uzrok takvog ponašanja.

Poremećaj ličnosti

Ako vaš partner ima poremećaj ličnosti, a ne traži liječničku pomoć, vrijeme je da izađete iz takve veze. Prilično velik broj ljudi ne zna što predstavlja poremećaj ličnosti čak i kada su upoznati s određenim načinima ponašanja koji mogu ukazivati na njega.

Osobe s poremećajem ličnosti mogu se “klasificirati” i kao “osobe vrlo sklone sukobima”. One ispoljavaju uobičajene znakove ponašanja: imaju tendenciju da vas idealiziraju, a odmah nakon toga vas kritiziraju, projiciraju njihove emocije na vas, sramote vas u javnosti, iskorištavaju vas, zahtijevaju stvari od vas, lažu vas.

Istina je da se poremećaji ličnosti mogu izliječiti s mnogo “unutarnjeg” rada, ali za vas može biti prilično destruktivno čekati kako bi se netko poboljšao i kako bi se vaša veza popravila. Vi zaista ne zaslužujete čekati i gledati kako neko destimulativno utječe na vaš život izazivanjem emocionalnog uništenja.

Ovisnost

Ako je partner alkoholičar, ima ovisnost o drogama, o seksu, kockar je ili ima bilo koju drugu vrstu ovisnosti koja je destruktivna (kako po njega tako i po vas), trebate izaći iz takve veze, posebno ako se partner ne želi liječiti.

Vaš partner može biti u stanju nositi se i izliječi od ovisnosti, ali istovremeno neće biti u stanju da se posveti vezi. Kako bi se oslobodio ovisnosti, partner će se morati posvetiti osobnom rastu, a to može biti prilično teško ukoliko želi i da se posveti vama i vašoj vezi.

Ne, niste bezdušni ukoliko odlučite prekinuti takvu vezu. Na taj način ćete, jednostavno, pomoći partneru da se brže i lakše izliječi (naravno, ako oduči potražiti pomoć).

Autor: minimagazin.info

23 POLARIS

POLARIS DISK - Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

Vaš doživotni kućni terapeut

POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način. Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
Možete ga koristiti da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta. Možete ga staviti ispod vrča s vodom. Za 30 min dobit ćete moćan ljekoviti napitak. Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta! POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaAngel Bliss grupni tretmani s anđelima na daljinu
Slijedeća objavaTko je (po vama) najuspješnija osoba na slici? Vaše mišljenje otkriva OVO o vašoj osobnosti!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.