Foto: pixabay.com

Svakako bi trebali osjećati da vam vaš partner obogaćuje život i da vam pomaže da se osjećate sigurni dok slijedite svoje ciljeve. Ako imate osjećaj da vam vaš partner pomaže da doista sjajite, to je znak da ste sa svojom srodnom dušom.

atma.hr – 78
Istina je da često nesvjesno privlačimo partnere, a to ne odražava uvijek ono što mi zapravo želimo na svjesnoj razini. Dakle, kako ćete znati je li osoba u vašem životu zaista vaša srodna duša? Obratite pažnju na ovih 11 izdajničkih znakova.

Ako razmišljate o osobinama koje želite kod partnera, osjećate li da vaš trenutni (ili posljednji) partner ispunjava većinu kriterija?

1. Podržava li on aktivno vaše snove?

Vaš partner bi vas trebao osnažiti kako bi došli do svojih snova. Drugim riječima, on bi vas trebao bodriti da uložite napor kako bi uspjeli i oduševljeno vas poticati da učinite sve što vas čini istinski sretnima.

Negativni stavovi poput zavisti (ili uvjerenja da bi oni mogli bolje odraditi posao od vas) ne bi trebali biti uključeni.

2. Pomaže li vam u rastu?

Svakako bi trebali osjećati da vam vaš partner obogaćuje život i da vam pomaže da se osjećate sigurni dok slijedite svoje ciljeve.

Ako imate osjećaj da vam vaš partner pomaže da doista sjajite, to je znak da ste sa svojom srodnom dušom.

atma.hr – 75
3. Možete li postići kompromis?

Svi stručnjaci za odnose upozoravaju kako je važno biti u mogućnosti ostvariti kompromis sa svojim partnerom. Nećete uvijek imati iste potrebe, ali ako možete naći sredinu i znati kada treba dati i razgovarati onda ćete moći ostvariti funkcionalan odnos.

Ako, s druge strane, jedan od partnera daleko češće ispunjava svoje potrebe, postoji neujednačena ravnotežu snaga.

4. Možete li biti razigrani zajedno?

Vaš partner bi trebao biti u mogućnosti lako izvući na površinu dječji dio vas. Trebali biste se slobodno smijati i druženje bi trebalo biti prirodno (iako, naravno, to će biti lakše u nekim vremenima od drugih, jer okolnosti neće uvijek biti pogodne za gluposti).

Ako imate partnera koji vas jednostavno ne može nasmijati, šanse su velike da postoji netko tko bi bio bolji za vas.

5. Možete li biti autentični sa svojim partnerom?

Idealan odnos je onaj za koji osjećate da je kao unija duša –  ali to ne znači da bi se trebali potpuno izgubiti u drugoj osobi ili osjećati kao da je vaš identitet sjedinjen s partnerovim identitetom.

I dalje se trebate osjećati različito i autentično i ne osjećati kao da vas vaš partner želi promijeniti.

atma.hr – 39

6. Postoji li povjerenje?

Ako ste pronašli pravu osobu, povjerenje dolazi lako – i to je opravdano. Trebali biste osjetiti da vam vaš partner daje svaki razlog da se osjećate sigurno i prirodno dolazi do toga  da se osjećate sigurno i predano.

Možda vam je teško imati povjerenja zbog starih izdaja – ali kada sretnete srodnu dušu, ove stare nesigurnosti počinju se topiti.

7. Oprašta li vam vaš partner?

Vi i vaš partner ćete imati nesuglasica, a ponekad će ti nesporazumi biti vaša krivnja. Trik je pronaći nekoga tko vam može oprostiti s otvorenim srcem kada se ispričate.

Ako ste u vezi s nekim tko kao da broji sve stare greške i nesuglasice, takvo ponašanje na kraju može nagristi ljubav i sreću.

8. Možete li biti ranjivi s partnerom?

Osjećaj ranjivosti  možete lako ili manje lako postići, ovisno o izazovima s kojim ste se suočavali u prošlim vezama.

Kada ste sa svojom srodnom dušom, trebalo bi vam biti lakše se otvoriti – lakše nego ikad prije, pokazati stranu sebe za koju možda osjećate da je “slaba” i biti iskreni o svojim strahovima.

atma.hr – 78
9. Osjećate li se cijenjeno?

Velike geste mogu biti lijepe, ali pravi znak srodne duše je zahvalnost za male stvari koje činite.

Na primjer, smatrate li da je vaš partner zahvalan za afirmirajuće riječi, kvalitetno vrijeme koje ćete provesti zajedno?

Osjećate li da vas sluša, razumije i cijeni? Ova vrsta potvrde je vrijedna njegove težine u zlatu.

10. Voli li vas vaš partner baš onakve kakvi jeste?

Svatko ima svoje posebne značajke, poput prekrasnih očiju ili posebnog talenta.

Srodna duša se ističe po tome što voli svaki dio vas – vaše neobične navike, neurotične ekscentričnosti i jedinstvene interese.

Osim toga, razmislite prihvaća li vaš partner vašu obitelj i vaš društveni krug, jer to je također važan dio ljubavi.

11. Jeste li bolja osoba sa svojim partnerom?

Na kraju, ako ste sa svojom srodnom dušom, onda znate da ta osoba želi doživjeti svaki dio života s vama, ona vam pomaže da plovite kroz zahtjevne dijelove vašeg života  i čini vas boljom osobom.

Ako je to ono što osjećate – i pružate toj osobi zauzvrat isto to – našli ste nekoga nekoga tko može ispuniti vaše dane ljubavlju i radošću.

Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr

107 ŽENE KOJE PREVIŠE VOLE

banner zene koje previse