Art: Josephine Wall

atma.hr – 52
“Kako bi svi članovi vaše obitelji bili zdravi i da bi harmonija i sklad uvijek vladali među vama, ručajte zajedno za okruglim ili ovalnim stolom. Energija kruga sve će vas ojačati.” U ovom članku otkrijte kako treba urediti životni prostor da bi kroz njega protjecala energija koja pospješuje zdravlje i donosi blagostanje.

atma.hr – 78
Ova drevna pravila za sreću i harmoniju su iz bestselera “Feng shui – formule za zdravlje i blagostanje”.

1. Na prozorsku dasku stavite bilo kakvu figuricu od brušenog kristala da biste raspršili energiju koja dolazi od uličnog osvjetljenja. Tako ćete izbjeći i sve zdravstvene probleme.

2. Kako bi svi članovi vaše obitelji bili zdravi i da bi harmonija i sklad uvijek vladali među vama, ručajte zajedno za okruglim ili ovalnim stolom. Energija kruga sve će vas ojačati.

3. Da biste bili zdraviji, u domu nemojte držati kaktuse i druge biljke s oštrim bodljama, jer one stvaraju negativnu energiju. Kuću ukrasite biljkama sa zaobljenim listovima.

4. Nemojte pretjerivati sa žutom bojom jer će vas potaknuti da se previše brinete. Samim tim, bit ćete više pod stresom, ali i izloženiji mnogim bolestima.

atma.hr – 75
5. Zidove kuhinje ne bojajte tamnim bojama jer je ona izvor loše energije. Zidove bojajte pastelnim bojama kako biste uz pomoć pozitivne energije imali bolju probavu i zdravlje.

6. Ako imate problema s jetrom, po kući postavite predmete načinjene od drveta. Energija drveta će blagotvorno utjecati na vaše unutarnje organe, naročito na jetru i žuč.

7. Stimulirajte zdravlje tako što ćete u blagovaonici ili dnevnoj sobi postaviti biljku bambusa koja će rasti u vodi, ona simbolizira prosperitet, sreću, napredak. Bit ćete puno zdraviji.

8. Ako imate problema s astmom, “škripanjem” u plućima ili dišete plitko, u dom unesite više ukrasa napravljenih od metala. Njihova energija pomoći će vam da dišete pravilnije.

9. Ukoliko ste često žedni ili imate problema s dijabetesom, neka u vašem domu bude što više predmeta od mramora, kamena ili granita. Na ovaj način dobra energija će raditi za vas.

atma.hr – 78
10. U istočni dio sobe bolesnog člana obitelji stavite grumen soli da biste u zrak unijeli više negativnih iona i na taj način stimulirali bolje zdravlje i brži oporavak. Razmislite o kupnji himalajske lampe.

24 HIMALAJSKA LAMPA

banner himalajska lampa

11. U vrt zasadite što više borova, jer feng shui tvrdi da oni osiguravaju dug život i dobro zdravlje tako što u zrak ispuštaju puno blagotvorne energije.

12. Prije odlaska na počinak u spavaćoj sobi zapalite svijeće od pčelinjeg voska kako biste se bolje odmorili. One ispuštaju ione povoljne za zdravlje i dug život.

13. Ne pretjerujte s kristalima i kamenjem u dekoraciji, jer prevelika količina zemljanih elementa uzrokuje poremećaje probave, nesanicu i česte glavobolje.

zena.blic