Foto: pixabay.com

Borba za vođenje glavne riječi u kući između partnera prilično je česta pojava. Ako se žena osjeća podređeno u vezi, to ima pogubni efekt na njenu psihu, što dovodi do ozbiljnih posljedica u vezi. Ako muškarac ne dozvoli partnerici dominantniji položaj, u većini slučajeva to vodi ka nezadovoljstvu i patnji, pravljenju ljubomornih scena i mučenju za oba partnera.

atma.hr – 78
Ako u braku ili vezi sve odluke donosi žena to će biti korisno za oba partnera, kažu znanstvenici. Kada partneri dobrovoljno zamijene svoje tradicionalni nametnute uloge u obitelji, muškarac postaje opušteniji, slobodniji i sretniji.

Poanta nije samo u tome što će se muškarac osjećati slobodnije i sretnije, već i u tome što će ženi vodeća pozicija donijeti bolji osjećaj.

Studije su pokazale da je borba za vođenje glavne riječi u kući između partnera prilično česta pojava. Ako se žena osjeća podređeno u vezi, to ima pogubni efekt na njenu psihu, što dovodi do ozbiljnih posljedica u vezi.

Želja žene da dominira u braku je rezultat stoljetnih kršenja prava žena i ograničavanja njihovih prava. Neravnopravnost spolova je veće posljedice ostavilo na žene nego na muškarce.

atma.hr – 39

Muškarci svoju slobodu vide kao normalnu stvar, dok se pripadnice ljepšeg pola, osjećaju podređenima u društvu, čak i danas u nekim sferama – pa se podsvjesno pokušavaju izboriti s tim – makar to bilo i u bračnom odnosu.

Ako muškarac ne dozvoli partnerici dominantniji položaj, u većini slučajeva to vodi ka nezadovoljstvu i patnji, pravljenju ljubomornih scena i mučenju za oba partnera.

Drugim riječima, što manje muškarac “udara šakom o stol” i što češće govori “da, draga”, to će zadovoljnija i sretnija njegova žena biti. Shodno tome i sam brak će biti kvalitetniji.

Vratimo se u prošlost i prisjetimo se predivnih brakova naših djedova i baka.  U to vrijeme se muškarac smatrao glavom obitelji, ali u stvari, sve odluke su donosile žene jer su one stup svake obitelji.

stil.kurir

atma.hr – 78