Foto: pixabay.com

Astrološki gledano ovaj trenutni sukob ne bi trebao potrajati dulje od dva mjeseca. Ne bi trebali dopustiti da nas obuzme vibracija straha ili mržnje, već probati živjeti neku svoju realnost gdje nastojimo uči u drugačije stanje svijesti – ono koje je ispunjeno ljubavlju, razumijevanjem i pomaganjem. To je jedini način da se promijeni realnost.

atma.hr – 52
Mars se (zajedno sa Venerom) približava Plutonu. Aspekt Plutona i Marsa smatra se jednim od najtežih u astrologiji koji donosi nemilosrdnost, brutalnost, povrede, rane i nasilje, a rat je naravno oblik nasilja.

Dugotrajne ratove kao i financijske ili zdravstvene krize, obično izazovu nepovoljni aspekti planeta koje se sporo kreću. Mars, na svu sreću, nije takav planet, njegov prolazak je brz.

Nakon što prođe Plutona, još će napraviti kvadrat s Uranom, te konjunkciju sa Saturnom koja će trajati do sredine travnja/aprila.

Budući da nije bilo niti jednog drugog nepovoljnog aspekta, astrološki gledano ovaj trenutni sukob ne bi trebao potrajati dulje od dva mjeseca. Dakle trebao bi brzo završiti.

Ali isto tako moramo biti svjesni da živimo na planetu gdje nema dana kad u nekom dijelu svijeta nema sukoba. Ili bolesti. Gladi, smrti, nasilja, potlačivanja, dječjeg rada, ropstva, ekonomske krize.

Zato ne bi trebali dopustiti da nas obuzme vibracija straha ili mržnje, već probati živjeti neku svoju realnost gdje nastojimo uči u drugačije stanje svijesti – ono koje je ispunjeno ljubavlju, razumijevanjem i pomaganjem. To je jedini način da se promijeni realnost.

banner za knjige putovanje dusa

Suosjećanje, pravednički gnjev, osuda nepravde je sasvim normalna ljudska emocija i dapače, čini nas (dobrim) ljudima.

Ali treba paziti da taj gnjev ne prijeđe u strah, mržnju i opsesiju. U panično gledanje vijesti i svega što mediji serviraju.

Ako osjećamo da možemo nekako pomoći ljudima koji pate, pomozimo konkretno, ali nemojmo na sebe navlačiti vibracije očaja, patnje, straha i opsesivnog bijesa. Jer nećemo tako pomoći ni sebi ni drugima.

Sve što radimo učinimo to iz ljubavi i suosjećanja.

Irena Dumančić Baranja