Foto: pixabay.com

“Čekati, biti strpljiv, to znači misliti.” – Friedrich Nietzsche

atma.hr – 78
Jednog sasvim običnog dana odlučio sam odustati. Odjednom sam odlučio dići ruke od posla, od svoje veze, i od svoje duhovnosti.

Zapravo, odlučio sam odustati od života. Ali, prije nego što sam odlučio to definitivno napraviti, otišao sam u šumu na posljednju šetnju s Bogom.

Rekao sam: “Bože, možeš li mi dati jedan dobar razlog da ne odustanem?”

“Pogledaj oko sebe. Vidiš li paprat i bambus?”- upitao me On.

“Da” – odgovorio sam.

“Kada sam ih zasadio, dobro sam se brinuo o njima. Pazio sam da budu na mjestu gdje ima sunca, zalijevao sam ih. Paprat je baš brzo rasla. Brzo je prekrila tlo. Ali, od bambusa ništa.

atma.hr – 39

Ipak, nisam dizao ruke od njega. Sljedeće godine, paprati je bilo još više, a od bambusa ni traga ni glasa. Ipak nisam odustajao.

I treća godina bila je ista, kao i četvrta. Ja nisam odustajao. Onda, pete godine je mala sadnica bambusa iznikla. U usporedbi s paprati bila je ništavna.

Ali, samo šest mjeseci kasnije, bambus je izrastao preko tri metra. Pet godina mu je trebalo da pruži korijenje koje ga je ojačalo i omogućilo mu da raste.

Uostalom, ja ne bih stvorio ništa što nema šanse za preživljavanje. Znaš li da si ti u vrijeme dok si patio zapravo pružao svoje korijenje? Kao što nisam dizao ruke od bambusa, ne dižem ih ni od tebe” – rekao mi je Bog.

“Ne uspoređuj sebe s drugima. Bambus ima sasvim drugačiju svrhu od paprati, ali obje biljke čine šumu ljepšom. Doći će i tvoje vrijeme. I ti ćeš porasti “.

atma.hr – 78
“Koliko treba da porastem?” – pitao sam ja.

“A koliko će bambus porasti?” – uzvratio je On.

“Vjerojatno koliko god može!” – rekao sam.

“Upravo tako. Učini me ponosnim pa i ti porasti koliko god možeš!” – rekao mi je Bog.

dobrarec.rs

76 CVIJET ŽIVOTA

SVETA GEOMETRIJA: CVIJET ŽIVOTA

Geometrijski crtež koji nas vodi unutar i van fizičkog postojanja

Sada se budimo iz sna, otresajući stara, ustajala uvjerenja naših umova i naslućujemo zlatno svjetlo nove zore koja stiže kroz prozore percepcije. Ova knjiga je jedan od tih prozora. U njoj Drunvalo Melchizedek, kroz tekstove i crteže, predstavlja prvu polovicu radionice Cvijet Života, osvjetljavajući misterije njegova nastanka, zašto je svijet stvoren na takav način i suptilne energije koje dozvoljavaju našoj svijesti da procvjeta u istinsku ljepotu.

Sveta Geometrija je forma u srži našeg bića i ukazuje na božanski red u našoj realnosti. Taj red možemo slijediti sve od nevidljivog atoma do beskonačnih zvijezda, a sebe pronalazimo na svakom koraku. Ova informacija je jedna staza, ali među recima i crtežima leži ženski dragulj intuitivnog razumijevanja. Tu iskru možete naslutiti u nekim od ovih provokativnih ideja: PRISJEĆANJE NA NAŠU DREVNU PROŠLOST Kako je pad Atlantide promijenio našu Realnost OTKRIVANJE CVIJETA Sveta geometrija, Sjeme Života, Zvjezdani Tetraedar, Valni Svemir.

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here