Mislim da se zakon privlačnosti pogrešno predstavlja. Mi ne privlačimo ono što želimo, već privlačimo ono što jesmo. Tako djeluje zakon privlačenja.

atma.hr – 78
Prije 25 stoljeća u drevnoj Kini, Lao-tzu je rekao da postoje četiri vrline. Ako ih živiš – ako živiš u mjestu svijesti Boga – svemir će ti dati svjesnost Boga. Međutim, ako živiš u mjestu svijesti ega, svemir će ti dati više od toga.

Prva vrlina je poštivanje života. Poštuješ cijeli život. Nikada ne ubijaš, nikada ne povrijeđuješ, nikada ne želiš zlo, i nikada u mislima ne želiš nanijeti štetu sebi ili drugima.

Druga vrlina je prirodna iskrenost koja se očituje kao poštenje. Samo budi iskren s tim tko si. Ne pretvaraj se da si nešto što nisi. Nemoj biti lažan. Ono što govoriš to i radi. Tako djeluje Bog, te ako i ti tako djeluješ usklađen si sa Izvorom.

Treća vrlina je blagost, koja se iskazuje kao dobrota i ljubaznost prema svim drugima.

Četvrta vrlina, koja je ovdje relevantna, je podrška. Ako kažeš svemiru: “Daj mi, daj mi, daj mi”, što se zbog pogrešnog tumačenja često predstavlja kao zakon privlačenja, onda ti svemir daje ono što si ponudio. Dobijaš nazad više “daj mi, daj mi, daj mi”. A “Daj mi” znači da nemaš dovoljno. Imaš nedostatak. Svemir ti samo daje sve više nedostatka zbog onoga što misliš i govoriš.

S druge strane, ako iznova i iznova govoriš svemiru, “Kako mogu služiti? Kako mogu služiti? Kako mogu služiti?” i živiš postojano životom koji odražava taj princip, svemir će odgovoriti natrag, “Kako ti mogu služiti?”

Dr Wayne Dyer

atma.hr – 78
3 KOMENTARA

  1. Ili preciznije dopuštamo sebi da budemo. Praktično naziv ovog zakona je obrnut. Reč je o kosmičkom zakonu dopuštanja koji je nazvan zakonom privlačenja. Suštinski je isto samo obrnuto. Ne počinjemo mi od drugih već od nas samih. Iz tog pravca sve postaje jasno

  2. …………….i kada ti Svemir odgovara …kako ti mogu sluziti……, ti ces mu reci ….daj mi, daj mi, daj mi…..pa ce opet Svemir govoriti….daj mi, daj mi, daj mi…..i tako….prolaze godine, te se setih naslovnice filma Gladijator: What we do in our lives, echoes in eternity.
    Kada pogledate lica i tela svih modernih gurua, spiritualnih life-couch – ova, iscelitelja, ied….da li vam ijedan deluje istinski ispunjeno i srecno ? Ili deluju tuzno, ili umorno, kiselog osmeha, umorni od tog ‘drive’-a koji namecu sebi, a zele i drugima, savetuju, predaju, preporucuju…iskreno dosad nisam video niti jednog koji se odrekao bar 50% svojih prihoda u humanitarne svrhe. Ispade Bil Gates humaniji od svih (dobro, ima tu i straha kod njega, itd ali to je drug tema).
    Svi sve znaju, svi su prosvetljeni, izdaju knjige sa ‘resenjima’ zivota, organizuju radionice, seminare……..izgleda dolaze zlatna vremena, planeta se budi, sveznajuca manjina usmerava masu sve praznijeg novcanika. Vazno je da imamo pun asortiman odgovora za sve muke, dok i dalje pola planete umire od gladi. Sad ne znam, mozda umiru, ali umiru probudjeni, prosvetljeni. Planeta se budi. Kupite jos knjiga. Meditirajte. Tapkajte se. Nemojte da zelite, samo budite, itd, itd……….