Pola čovječanstva zaraženo je ovom bakterijom, a rješenje je u prirodi: smokve, lan, divlji origano, krumpir, perga ili pčelinji kruh… U tekstu otkrijte ljekovite recepte narodne medicine!
Više od 50 posto stanovnika zaraženo je bakterijom Helicobacter pylori. Iako većina infekcije nije ni svjesna, kod ostalih će izazvati vrlo neugodne simptome kroničnoga gastritisa i vrijeda.
Većina pacijenata koji su zaraženi bakterijom nemaju nikakve simptome te i ne znaju da su zaraženi. Kod ostalih se javljaju simptomi kroničnoga gastritisa i/ili vrijeda. To su bolovi u žličici (osobito na prazan želudac – stoga je ustajanje noću i uzimanje hrane uobičajeno kod ljudi koji imaju tegobe), žgaravica, nadutost, podrigivanje, mučnina, povraćanje…
U slučaju komplikacija vrijeda može doći i do iznenadne boli u žličici te pojave crne stolice, što su znaci zbog kojih se bolesnici moraju odmah javiti liječniku. Smatra se da je najveći dio vrijedi prouzročen upravo infekcijom bakterije Helicobacter pylori (heliko bakterija).
Iako je velik broj stanovnika zaražen Helicobacterom, postavljanje dijagnoze nije potrebno svima, nego samo onima koji imaju spomenute simptome. Isto tako, svima koji imaju pozitivan Helicobacter nije potrebna gastroskopija. Indikacija za ovu pretragu postavlja se na temelju simptoma, dobi pacijenta te bolesti u obitelji. No jednom kada se dokaže infekcija, potrebno je liječiti se.
Preporučuje se lagana hrana (mediteranska kuhinja), a osobito je potrebna lagana večera. Odlazak u krevet sa želucem sigurno će izazvati tegobe i kod najzdravijih osoba.
Smokve
Prvi izbor u rješavanju ovog problema svakako su smokve. Smokve u maslinovom ulju prirodan su lijek za borbu protiv bakterija u želucu. U teglu stavite suhe smokve i prelijte ih hladno cijeđenim maslinovim uljem. Da bi bolje otpustile ljekovite tvari u ulje, smokve možete prerezati na četiri dijela.
Teglu zatvorite i pustite sve da stoji barem četrdeset dana. Nakon tog perioda, svako jutro na tašte uzimajte po jednu smokvu, a poželjno je uz smokvu uzeti i žličicu maslinovog ulja u kojem se nalaze smokve.
Za što bolji efekt potrebno je uskladiti i prehranu. Trudite se da jedete kuhanu i laganu hranu bez previše začina, naročito ljutih. Izbjegavajte jesti kiselu, masnu hranu, posebno suhomesnate proizvode. Hranu pripremajte na maslinovom ulju, koje je prirodno i neprerađeno.
Jedite što više svježe hrane, povrća i voća
Maslinovo ulje i smokve, pored bakterija u želucu, rješenje su i za druge bolesti.
Poznato je da je ova kombinacija dobra za neplodnost, hemeroide, crijevna oboljenja, zatvor, bronhitis, astmu.
Ulje divljeg origana
Najdjelotvorniji prirodni antibiotik može vam pomoći u suzbijanju helikobakterije.
Uništava više od trideset vrsta bakterija i iskustva su pokazala da je vrlo djelotvoran.
Sjemenke lana
Žlicu lanenih sjemenki potrebno je preliti s dva decilitra kipuće vode. Poklopite i ostavite mješavinu da odstoji tri sata.
Procijedite i uzimajte po jednu žlicu prije svakog obroka.
Sok od krumpira
Uzmite tri sirova krumpira (bez kore) i iscijedite ih u sokovniku.
Potrebno je konzumirati po pola čaše ovog soka prije obroka.
Propolis i perga
Perga ili pčelinji kruh je polen koji pčele skupljaju i čuvaju u košnicama kako bi ga mogle koristiti preko zime kao hranu za mlade pčele. Takav polen bogat je aminokiselinama, bakterijama, mliječnom kiselinom, fermentima i kvascima.
Propolis se koristi u obliku alkoholne tinkture, točnije, deset kapi propolisa na čašu vode. Potrebno je piti po jednu čašu prije svakog obroka. Propolis nemojte uzimati dok pijete antibiotike. Perga se žvače dok je svježa i to po 10 mg dnevno. Konzumirajte je nakon obroka.