Foto: pexels.comKada želimo dobiti poštovanje od ljudi, trebamo shvatiti kako se naša materijalna groznica povećava. S druge strane, kada mi drugima pružamo poštovanje to znači da smo u zdravom duhovnom stanju. Čim nam u um dođe misao kako nas drugi trebaju služiti, u našem bi se srcu trebao oglasiti glasan alarm koji bi alarmirao našu inteligenciju kako je došlo do velikog požara te je intervencija hitno potrebna. A kada postoji želja za služenjem drugih, tada znamo da smo na sigurnom.

Naše su želje u velikoj mjeri uvjetovane prošlim životima i stoga je potrebno na njih utjecati, potrebno je zamijeniti bolesne želje sa zdravim. To se naziva strogost. Potrebno je vježbati strogost našeg uma, govora i djelovanja. Postoji toliko neispunjavajućih želja koje želimo ispuniti i na njih često meditiramo. Trebali bi zamijeniti te misli s onima koje nas pročišćuju. Trebamo se moliti da postanemo sluga svih živih bića, to je jedini način pomoću kojega možemo zamijeniti ove lude misli u našem umu.

Prethodna objavaOblik koji odaberete otkriva vaše slabosti i vrline: Provjerite zašto su trokuti posebni!
Slijedeća objava5 ‘cool’ načina da vežete svoje tenisice
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.