Nema ljepšeg nego kad sama nešto stvoriš vlastitim rukama. U Art Studiu Laura Rainbow u Brezovici (Novi Zagreb, 5 min autom od Arena centra) stvaramo keramiku. Poigraj se i ti s glinom, opusti se, uzemlji se. Pokloni si malo mira i vremena za sebe. Dođi sama ili sa susjedom, kolegicom, prijateljicom.

Grupe su male, prijave obavezne. Izaberi termin utorkom od 18 sati ili srijedom od 18.30 sati. Zatraži upisnicu emailom [email protected] ili posjeti www.arcus.hr

Glina je materijal koji zahtjeva potpunu predanost trenutku stvaranja i apsolutnu uronjenost u kreativni proces i tako na prirodan način, bez nekog posebnog napora, kada radimo sa glinom budemo prisutni ovdje i sada. Sasvim prirodno i neprimjetno jednostavno zaboravimo na sve oko sebe.

Stvaranje glinom je vrlo ugodno, a dodir gline predstavlja način kontakta sa onim praiskonskim u nama a u najmanju ruku igra s glinom nas vrati u djetinjstvo. Mnogi veliki umjetnici okušali su se u stvaranju keramičkih predmeta. Pablo Picasso se igrao sa glinom 25 godina. Grumen gline u ruci je savršen način ne samo opuštanja nego i kreativnog izražavanja za koje možda nemamo dovoljno prilike na poslu ili kod kuće.

Na tečajevima i individualnim radionicama istražujemo svoju kreativnu stranu i učimo ručno oblikovati glinu, ukrasiti je, oslikati, glazirati. Kako je u svijesti mnogih pojam gline i keramike općenito povezan sa lončarenjem, tko želi, može dogovoriti jednosatnu iskusvenu radionicu na lončarskom kolu i doživjeti kako je to biti lončar.

Na radionicama i tečajevima za početnike iskusimo sinergiju tri elementa, zemlje, vode, zraka a četvrti, element vatre, prepuštate Lauri.
Spontani, prisutni u trenutku stvaranja, baš sada i baš ovdje, ne razmišljajući o tome što je bilo i ne planirajući što će biti , prepuštajući se tom prekrasnom materijalu da nas povede na putovanje na čijem završetku ćemo osjećati zadovoljstvo radi postignutog cilja, ispunjenost, smirenost, uzemljenost i imat ćemo nešto konkretno u ruci za pokazati i moći ćemo ponosno reći- to sam izradila ja!

Naši su tečajevi zamišljeni kao oaze mira i kreativnosti isključivo za odrasle polaznike od šesnaest godina naviše. Održavaju se jednom tjedno, po tri školska sata. Za rezervaciju mjesta nas kontaktirajte emailom [email protected]

Kompletan tečaj traje tri mjeseca tj. 12 tjedana, a upisuje se svaki mjesec zasebno. U svakom se mjesecu radi sa novom vrstom gline koje se razlikuju ne samo po boji i svojim tehničkim svojstvima nego i taktilno. U svakom se mjesecu stvore sasvim novi originalni predmeti, šalice, zdjelice, vaze, kutije, svjećnjaci itd.

U prvom mjesecu tečaja naglasak je na raznim tehnikama oblikovaja i modeliranja gline. Uz praktičan dio svaki polaznik nauči kako se glina čuva, obrađuje i suši.

U drugom mjesecu tečaja izrađuju se novi predmeti u drugoj vrsti gline a naglasak je na dekoriranju istih raznim tehnikama iscrtavanja, oslikavanja i personaliziranja.

U trećem mjesecu polaznici rade uratke u novoj vrsti gline te također dobiju priliku doći u naš studio i sudjelovati u glaziranju svojih najnovijih keramičkih uradaka.

Kroz tri mjeseca polaznici dožive i nauče sve segmente stvaranja keramičkog predmeta.
Svi su uratci dva puta pečeni i glazirani na temperaturama od oko tisuću stupnjeva. (Polaznici nisu uključeni u slaganje i vađenje iz peći a glaziranju se mogu priključiti u trećem mjesecu tečaja). S obzirom na specifičan proces stvaranja, u prosjeku svaka 2 tjedna polaznici nose kući svoje gotove predmete spremne za svakodnevnu upotrebu.

Navedena cijena odnosi se na jedan mjesec tj 4 dolaska (ukupno 12 školskih sati), te uključuje sve materijale, glinu, glazure, posebne boje za keramiku, paljenja u posebnim pećima za keramiku, potrebne alate i pribor.

Tečaj možete kupiti našoj webtrgovini i dati sebi ili nekome kao poklon, takođe možete doći sami ili sa prijateljicom, susjedom, mamom. Kako biste provjerili datume početka sljedećeg tečaja, molimo Vas da nas kontaktirate putem emaila an adresu [email protected]

www.arcus.hr

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE

Prijavnica za TEČAJ KERAMIKE

prijavi se