Tržnice su pune mladog kupusa, a vrijeme je da od ovog fantastičnog povrća napravite nešto novo. Na primjer – odreske od kupusa. Ovo je neobično, ali vrlo ukusno jelo koje vas neće ostaviti ravnodušnim.
Odresci od kupusa – Recept
Sastojci:
- 1 glavica bijelog kupusa
- 1 žličica soli ili po ukusu
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 žličica papra
- 300 ml terijaki ili soja sosa
- 5 ml maslinovog ulja
- 1 žličica ghi maslaca
- 1 žličica bijelog luka u prahu
- mješavina salata
Priprema:
Glavicu kupusa podijelite po dužini na komade identične veličine da sliče na odreske.
Propržite svaki odrezak na ghi maslacu dok ne porumeni, a potom prebacite na pleh, premažite ih maslinovim uljem, posolite i pecite na 230 stupnjeva.
Na tanjur stavite terijaki ili soja sos, na njega stavite kupus i premažite ga terijaki ili soja sosom.
Ukrasite jelo mješavinom salate i začinite maslinovim uljem.
Dobar tek!