Kanal Schnell Lecker Kochen nam donosi stari recept za kruh koji će zauvijek ostati u vašoj kuharici. Tijesto sadrži samo nekoliko sastojaka, a rezultat je mekani, mirisni i ukusni domaći kruh s kojim će svi biti oduševljeni! Ako volite rustikalni kruh, ovo je pravi recept za vas.

atma.hr – 52




Sastojci:

  • 400 g pšeničnog brašna
  • 300 ml tople vode
  • 3 grama suhog kvasca
  • 2 čajne žlice soli
  • kalup 16 cm i papir za pečenje.

Priprema:

Prosijte brašno i podijelite ga na 3 dijela.

Prvi dio brašna u zdjeli urijetko pomiješajte s vodom i dodajte kvasac.

Dodajte još brašna i 2 žličice soli. Dobro promiješajte.

Sada dodajte ostatak brašna i mijesite tijesto.

Kada dobijete glatku mekanu kuglu tijesta, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže 6 sati na toplom mjestu.

atma.hr – 52




Kada se tijesto diglo, pospite malo brašna na podlogu na kojoj ćete ga premijesiti.

Okrenite zdjelu naopako i nježno izvadite tijesto iz zdjele.

Rolajte tijesto sa svih strana i opet formirajte u kuglu.

U zdjelu sada stavimo suhu krpu, malo je pobrašnimo te stavimo na nju tijesto kojeg također još malo pobrašnimo i pokrijemo krpom.

Ostavimo još 2 sata na toplom.

Kalup od 16 cm obložimo papirom za pečenje i prebacimo tijesto na kojem napravimo 2 dublja poprečna reza.

Stavimo u zagrijanu pećnicu na rešetku, a ispod nje stavimo zdjelu s vodom.

Pečemo na 230C 30 minuta.

Izvadimo zdjelu s vodom pa pečemo još 20-25 minuta na 210C, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Izvadite kruh na rešetku da se potpuno ohladi i uživajte!

Dobar tek!

Pogledajte video na YouTubeu: Schnell Lecker Kochen