Bolognese je jelo koje većina nas voli. Kad sam prestala jesti meso ono što mi je najviše nedostajalo je mamin prefini bolognese. No uspjela sam naći povrtnu alternativu. Ono što ga čini tako ukusnim su svježi bosiljak i peršin. A uz njega sam još i osmislila osvježavajuću salatu od svježeg kopra.

atma.hr – 52




Pa krenimo na recept.

Bolognese bez mesa – RECEPT

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 3 mrkve
  • luk
  • 2 češnja češnjaka
  • pasirana rajčica
  • svježi peršin
  • svježi bosiljak
  • maslinovo ulje
  • himalajska sol
  • papar
  • integralne špagete

Priprema:

Na zagrijanom maslinovom ulju popržiti usitnjeni luk i češnjak. Nakon 10 minuta konstantnog miješanja dodati mrkvu koja je nasjeckana na sitne kockice.

Pržiti i povremeno pomiješati dok mrkvica ne omekša.

Dodati tikvicu koja je isto narezana na sitne kockice, promiješati, posoliti i nakon 5 minuta dodati pasiranu rajčicu.

Kuhati još oko 15ak minuta. Povremeno promiješati. Na kraju popapriti, posipati svježi bosiljak i peršin.

Skuhati integralne špagete.

atma.hr – 52




image1

Parmezan:

Sastojci:

  • pola šalice indijskih oraščića
  • 1 velika žlica prehrambenog kvasca
  • himalajska sol

Priprema:

Usitniti indijske oraščiće u multipraktiku i pomiješati s prehrambenim kvascem i soli.

Osvježavajuća salata

Sastojci:

  • 1 luk
  • himalajska sol
  • 1 vege vrhnje
  • pola limuna
  • svježi kopar

Priprema:

Luk narezati na kockice i posoliti ga. Iscijediti limun, na sitno nasjeckati kopar i sve skupa pomiješati.

atma.hr – 52




image2

image0 1

Dobar tek!

Kristina Rogalo

Možete nas zapratiti i u Viber grupi:
Grupa je namijenjena za međusobnu razmjenu vegan/vegetarijanskih recepata i slika između članova grupe te pokoji nutricionistički savjet od strane nutricionistice. Informacije podijeljene u ovoj grupi su edukativne i nisu zamjena za medicinski savjet.