Foto: pixabay.com

“Češnjak vodu” se savjetuje piti tijekom jednog tjedna u mjesecu, svako jutro, a posebno u slučajevima kada je rizik od pada imuniteta veći. Preporuča se kada se borite protiv virusa i bakterija, kada želite osnažiti imunitet tijela, napraviti detoksikaciju organizma, kao i kod prvih znakova prehlade. Djelovanje je najjače kada se konzumira na prazan želudac.

atma.hr – 52
Poznato je da češnjak ima mnoge dobrobiti za organizam. Izvrstan je za jačanje imuniteta i čišćenje tijela od toksina.

Češnjak poboljšava cirkulaciju tijela, snižava krvni tlak, unapređuje rad dišnog sustava, čisti jetru i bubrege, te se nameće kao velika pomoć u suzbijanju želučanih bolova i proljeva. U našem je narodu poznat kao prirodni antibiotik jer sadrži alicin, koji ima snažne antibakterijske i antivirusne karakteristike.

Istraživanja sveučilišta Sheffield iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije pokazala su da ekstrakt ove moćne namirnice ubija i uništava rast većine streptokoka i gingivalisa, ali pruža i značajnu pomoć u borbi s virusom herpesa.

Voda s češnjakom je odličan napitak kada se borite protiv virusa i bakterija, kada želite osnažiti imunitet tijela, napraviti detoksikaciju organizma, kao i kod prvih znakova prehlade.

Njegovo je djelovanje najjače kada se konzumira na prazan želudac. Tada su bakterije najranjivije i teže se odupiru njegovim moćima.

S obzirom da je konzumacija sirovog češnjaka mnogima nije prikladna u jutarnjim satima s obzirom na posao i druge obaveze, sličan efekt moguće je postići ako se od češnjaka napravi jednostavan napitak.

Evo kako…

atma.hr – 52
Potrebni sastojci:

8 češnja domaćeg češnjaka
1 litra vode

Priprema:

Češnje ogulite, operite i narežite na pola.

Stavite ih u staklenku.

Ulijte litru vode, promućkajte i zatvorite staklenku.

Prije upotrebe ostavite u hladnjaku sat vremena.

atma.hr – 52
Konzumacija:

Pomiješajte 1/4 šalice češnjak vode s 1 šalicom obične vode i popijte.

Ispijte na prazan želudac – može sa slamkom.

Borite li se s bolestima, nastavite piti istu količinu vode svakih dva sata.

Ovako pripremljenu tekućinu možete držati u hladnjaku do tri dana.

stil.kurir