Francuska salata neizbježan je dio blagdanskog stola pa se tako i uoči Božića tradicionalno priprema diljem svijeta. Mi vam donosimo recept za najukusniju vegansku francusku salatu koja će oduševiti sve za stolom!

atma.hr – 78




Veganska francuska salata

Vrijeme pripreme: 45 min

Sastojci:

Ako ste u gužvi, možete kupiti zamrznuti miks sjeckanog povrća za francusku, ali ako imate volje i vremena, naravno da će biti puno ukusnije ako skuhate kockice domaćeg, svježeg povrća.

Treba vam oko 200 gr graška, 200 gr mrkve, 200 gr krumpira.

Dalje: 2 kisela krastavca, pola kisele jabuke, oko 300 – 500 ml vegan majoneze (Zvijezda Omegol ili tofuneza), sol, papar, sok od 1 limuna, 1 žličica senfa, peršin, kriške limuna i listovi peršina za ukras.

Postupak:

Povrće nasjeckati na kockice i skuhati u slanoj vodi pazeći da se ne raskuha (da ostane čvrsto).

Nasjeckati krastavce i jabuke na kockice, usitniti peršin.

Pomiješajte prohlađeno povrće i ostale sastojke u zdjeli, poravnajte i ukrasite listovima peršina i kriškama limuna – poslužite rashlađeno.

atma.hr – 39

Domaća tofuneza

Sastojci: 300 gr bijelog tofua, sok 1 limuna, 1 žličica senfa, 1 žličica šećera, sol, papar, 1 žlica ulja.

Postupak: Sve sastojke promiješati u blenderu. Možete dodati malo vode.

51 VEGAN 100%

VEGAN 100%

Knjiga za sve one koji žele jednostavne i prije svega ukusne recepte

Bez obzira jeste li početnik, želite samo isprobati veganstvo ili ste vegan u potrazi za novim, gurmanskim receptima ova će vas knjiga oduševiti.

Više od sto recepata u ovoj knjizi koja pršti bojama i okusima posvećeno je uživanju u hrani. Od osnovnih recepata za biljna „mlijeka„ preko jela za doručak, ručak ili lagani obrok do juha, užina, burgera i božanstvenih slastica i napitaka Gaz Oakley, profesionalni chef donosi ono najbolje u veganskoj kuhinji.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.