Foto: unsplash.com

Inspiracija za ukusan jesenski obrok stiže s Instagram profila Green Kitchen Stories. Kao priprema za hladnije dane, inspiraciju su pronašli u savršenoj jesenskoj namirnice – bundevi – i poslužili je u toploj salati sa šipkom i zelenim lisnatim povrćem.

atma.hr – 78




Volimo sve recepte koji izađu iz kuhinje mladog para koji stoji iza bloga i Instagram profila Green Kitchen Stories. David je umjetnički direktor u jednom časopisu, dok je Luise Dankinja koja živi u Stockholmu i nutricionistica, a zajedno sa troje djece glavni su akteri projekta Green Kitchen Stories.

Brzi, zdravi i jednostavni recepti njihov su zaštitni znak pa tako „zelena kuhinja“ u njihovom imenu označava ljubav prema kreiranju zdravih vegetarijanskih recepata, pri čemu koriste cjelovite namirnice i organske proizvode. Kao priprema za hladnije dane, inspiraciju su pronašli u savršenoj jesenskoj namirnice – bundevi – i poslužili je u toploj salati sa šipkom i zelenim lisnatim povrćem.

https://www.instagram.com/p/B2uU3p5o60a/

atma.hr – 39

Sastojci:

– 1 Hokkaido tikva

– 200 g kelja

– 1 šalica heljdine kaše (možete zamijeniti s kvinojom ili drugom žitaricom)

Za dresing:

– 1/2 šalice maslinovog ulja

– 3 žlice javorovog sirupa

– 1-2 limuna, sok + kora

– 1 cm svježeg đumbira, sitno naribanog

– sol i papar

Za serviranje:

– sjemenke šipka

– 1/2 šalice tostiranih sjemenki bundeve

– 1/2 šalice feta sira

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Prerežite bundevu na pola, a zatim je narežite na kriške. Ostavite sjemenke koje se drže za bundevu, a ostatak uklonite.

U manjoj zdjelici pripremite dresing. Otprilike polovicu dresinga iskoristite za bundevu (ostatak sačuvajte u zdjeli). Bundevu stavite peći oko 25-30 minuta.

atma.hr – 78




Dok se bundeva peče, skuhajte heljdu i ostavite da se malo ohladi. Ostatak dresinga dodajte u veliku zdjelu. Listove kelja natrgajte na manje komade, stavite u zdjelu i rukama „umasirajte“ dresing dok kelj ne omekša. Dodajte heljdu u zdjelu i promiješajte.

Na tanjur za posluživanje rasporedite kelj i heljdu zajedno s komadima bundeve. Pospite sjemenkama šipka, sjemenkama bundeve i zdrobljenim feta sirom. Uživajte!

naturala.hr

51 VEGAN 100%

VEGAN 100%

Vegan100

Knjiga za sve one koji žele jednostavne i prije svega ukusne recepte

Bez obzira jeste li početnik, želite samo isprobati veganstvo ili ste vegan u potrazi za novim, gurmanskim receptima ova će vas knjiga oduševiti.

Više od sto recepata u ovoj knjizi koja pršti bojama i okusima posvećeno je uživanju u hrani. Od osnovnih recepata za biljna „mlijeka„ preko jela za doručak, ručak ili lagani obrok do juha, užina, burgera i božanstvenih slastica i napitaka Gaz Oakley, profesionalni chef donosi ono najbolje u veganskoj kuhinji.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje