Ljubav je jedino gorivo koje na ispravan način djeluje na naš motor. Za razliku od ostalih motora, mi svoje gorivo nosimo u sebi, ne treba nam ga nitko davati izvana. Otvorimo mu svoje kanale i pustimo mu da nas pokreće.

atma.hr – 78
Često puta u kući, a i vani čula sam: „Od ljubavi se ne živi?“ Kako Svemir ne reagira na ne i ja sam ga odlučila izignorirati i krenula po svom. Da se od ljubavi ne živi, odmah na prvu mi nije imalo smisla.

Obraćam se Tebi koja želiš ovo čuti. Tebi koja jesi u svakom živom biću, ženskom ili muškom u obliku ženske energije i slušaš, vjeruješ i znaš, ljubiš.

Ljubav i samo Ljubav je jedino od čega se živi. Ajmo razmisliti zajedno što sve proizlazi iz Ljubavi? Ono što meni trenutno pada na pamet je: ljepota, dobrota, ljubaznost, zdravlje, duhovitost, darovitost, iskrenost, nježnost, dragost, radoznalost, sreća, veselje, mir, disciplina, slušanje, razumijevanje, poštenje, brižnost, sloboda, odgovornost, dosljednost, povjerenje, strpljenje, odlučnost, spontanost, opuštenost, jakost, meditacija, usredotočenost, upornost, itd.

Dodaj, što god i Tebi da padne na pamet, poigraj se riječima u svojoj glavi.

Dakle, Ljubav je jedino gorivo koje na ispravan način djeluje na naš motor. Jednako kako se bilo koji motor pokreće pomoću nekog pogona/goriva, a da bi se lako kretao i trajao bitan je odgovarajući pogon, tako i mi imamo svoje gorivo da bismo živjeli.

atma.hr – 39

Ljubav je naše gorivo. Za razliku od ostalih motora, mi svoje gorivo nosimo u sebi, ne treba nam ga nitko davati izvana. Otvorimo mu svoje kanale i pustimo mu da nas pokreće. Prodišimo.

Kako živimo u svijetu dualnosti, materijalizaciji, znamo da „svaki novčić ima dvije strane“. Novčić čija je strana Ljubav isto ima i drugu stranu, a naziva se Strah. Ako Te zanima što sve proizlazi iz straha, dodaj suprotnosti svemu onome što smo zaključili da proizlazi iz Ljubavi. Poigraj se sama i razmisli.

Strah nas kvari, koči, blokira, ne da nam da vozimo, da se krećemo, često nas zaustavlja. Stoga, jedino što meni ima smisla je da zaustavimo mi njega i pustimo pristup gorivu koje nama treba da bismo bili dobro sami sa sobom.

Ljubav je jedino što trebamo pružiti svojoj duši kako bi nas vodila onamo kuda treba, brzinom kojom treba.

Pogledaj. Poslušaj. Analiziraj. Objasni. Odgovori.

Prihvati. Zahvali se. Odluči. Zatraži. Strpi se. Vjeruj.

„Sve je moguće, a za nemoguće samo treba malo više vremena.“ (Brown, D.)

Hvala Ti što si ovo pročitala. Volim Te.

atma.hr – 78
„U svakom trenutku, od svih mogućnosti koje Ti se taj trenutak nude, napravi ono što ti taj trenutak predstavlja najveće uzbuđenje, veselje, radoznalost/mir i nosi u sebi najveću mogućnost poduzimanja akcije. Radi to najbolje što možeš s punim Poštovanjem, bez nametanja jer Svemir već funkcionira, radi to koliko god možeš. Bez ikakvih očekivanja ili inzistiranja kako bi se trebalo odviti ili što bi trebalo donijeti.“ (Roje, S.)

Vanja Bastaja

27 OSHO: MOĆ LJUBAVI

banner za knjige moc ljubavi