Disanje je jedna od temeljnih radnji koju automatski ponavljamo od trenutka našega rođenja, pa sve do smrti. Ono je povezano s našim emocijama i mentalnim stanjem. Svjesnim promjenama u našem disanju možemo utjecati na naše tijelo, ali isto tako i na naše emocije i misli.

Većina osoba danas nepravilno diše, a dah je jedan od najdostupnijih metoda kojima postižemo dobrobit tijela, uma i duha. Po brojnim znanstvenim istraživanjima, pravilno disanje blagotvorno utječe na razna tjelesne bolesti, ali isto tako olakša i naše duševne tegobe.

Kroz ovo tromjesečno putovanje istraživat ćemo naše tijelo, mišiće koji sudjeluju u procesu disanja, načine na koje iskrivljujemo svoje disanja, načine i metode pomoću kojih možemo pomoći sebi u nošenju sa svakodnevnim stresom, te podržati naše tijelo u procesu ozdravljenja.

Online školu disanja organizira Liga protiv raka Labin u partnerstvu s udrugom SVE za NJU. Susret se odvija svake nedjelje u 20 h kroz tri mjeseca. Voditelj škole disanja: Antonio Mrzlić, magistar psihoterapije i diplomirani operni pjevač.

Učini nešto za sebe i prijavi se: [email protected] ili 0955422411 (SMS)

Skola disanja