Foto: pixabay.com

Čovjek se rađa tek kada postane odlučan. Oni koji žive u neodlučnosti još nisu postali cjeloviti. A milijuni žive u neodlučnosti, ne mogu donijeti niti jednu odluku.

Uvijek se na nekoga oslanjaju, netko drugi mora odlučiti umjesto njih. Ali to je ropstvo. Na taj način onemogućuju rođenje svoje duše.

atma.hr – 52
Odluka mora doći iznutra, jer s odlučnošću dolazi cjelovitost. No, zapamtite – morate donijeti neke odluke; donošenje odluka donijet će vam jasnoću.

A ako morate donijeti važnu odluku, ako se ta odluka odnosi na važne stvari u vašem životu, tada se rađa individualnost.

Rađate se samo kada riskirate, samo kada pokažete hrabrost.

Svaki put kad donesete odluku, zapamtite: ako je donesete, onda je slijedite; u suprotnom, nemojte je ni donositi, jer donijeti odluku i ne slijediti je puno je opasnije nego biti neodlučan.

Izgubit ćete povjerenje u svoju bit. Postat ćete nepovjerljivi.

banner za knjige SVIJET JE MOJ DOM

Ali kada jednom donesete odluku, smatrajte da imate obavezu, onda što god se dogodi, morate to učiniti. Slijedite je svim srcem, usredotočite se da se ne vraćate nazad.

I ako to možete učiniti, osjetit ćete kako vam dolazi jasnoća, da se magla raspršuje i da se nešto kristalizira, centrira u vama.

Sposobnost donošenja odluka je od velike važnosti.

Osho

atma.hr – 52