Foto: pixabay.com

Čovjek se rađa tek kada postane odlučan. Oni koji žive u neodlučnosti još nisu postali cjeloviti. A milijuni žive u neodlučnosti, ne mogu donijeti niti jednu odluku.

Uvijek se na nekoga oslanjaju, netko drugi mora odlučiti umjesto njih. Ali to je ropstvo. Na taj način onemogućuju rođenje svoje duše.

atma.hr – 52
Odluka mora doći iznutra, jer s odlučnošću dolazi cjelovitost. No, zapamtite – morate donijeti neke odluke; donošenje odluka donijet će vam jasnoću.

A ako morate donijeti važnu odluku, ako se ta odluka odnosi na važne stvari u vašem životu, tada se rađa individualnost.

Rađate se samo kada riskirate, samo kada pokažete hrabrost.

Svaki put kad donesete odluku, zapamtite: ako je donesete, onda je slijedite; u suprotnom, nemojte je ni donositi, jer donijeti odluku i ne slijediti je puno je opasnije nego biti neodlučan.

Izgubit ćete povjerenje u svoju bit. Postat ćete nepovjerljivi.

banner za knjige BUDJENJE U 5D

Ali kada jednom donesete odluku, smatrajte da imate obavezu, onda što god se dogodi, morate to učiniti. Slijedite je svim srcem, usredotočite se da se ne vraćate nazad.

I ako to možete učiniti, osjetit ćete kako vam dolazi jasnoća, da se magla raspršuje i da se nešto kristalizira, centrira u vama.

Sposobnost donošenja odluka je od velike važnosti.

Osho

atma.hr – 52