“…Kukavica sluša svoje strahove i prati ih, dok ih odvažni čovjek ostavlja po strani i ide dalje. Hrabrost nije odsustvo straha. Hrabrost kreće u nepoznato USPRKOS svim strahovima… Ništa ne može biti izvjesno jer bi izvjestan život bio gori od smrti. Ništa nije sigurno. Život je pun nesigurnosti, pun iznenađenja – to je njegova ljepota!”

atma.hr – 52
Poznati mistik, guru i autor, Osho Rajneesh ostavio je iza sebe brojne poruke, savjete i smjernice za bolji život.

Bez obzira na novac, materijalno, okolnosti, mjesto života, emotivni status, na kraju se sve svodi na sreću – ona nas pokreće.

Ipak, treba osvijestiti da je sreća u sadašnjem trenutku, bez obzira na okolnosti!

Donosimo vam 10 najboljih savjeta kontroverznog Oshoa koja vam mogu promijeniti život na bolje:

1. “Ljudi sve shvaćaju toliko ozbiljno da im to postaje teret. Naučite se više smijati.”

2. “Svaka akcija dovodi do trenutnog rezultata. Budite oprezni i pazite. Zrela osoba je ona koja je pronašla sebe, koja je odredila što joj je dobro, a što loše. Ona je to sama učinila pa je u ogromnoj prednosti u odnosu na one koji nemaju mišljenje.”

3. “Želja da se bude neobičan je najčešća želja. Ali opustiti se i biti običan je zaista neobično.”

4. “Prvo, slušajte sebe. Naučite uživati u svom društvu. Postanite toliko sretni da vam više nije važno dolazi li vam netko ili ne. Već ste ispunjeni. Ne čekate sa strepnjom da vam netko pokuca na vrata. Samo s takvim stavom može započeti veza.”

atma.hr – 52
5. “Ako si bogat, ne razmišljaj o tome; ako si siromašan, ne shvaćaj ozbiljno svoje siromaštvo. Ako budeš u stanju živjeti u svijetu, sjećajući se da je svijet samo predstava, bit ćeš slobodan, nećeš biti dirnut patnjom. Patnja dolazi samo od preozbiljnog stava prema životu. Počnite tretirati život kao igru, uživajte u njoj.”

6. “Hrabrost kreće u nepoznato usprkos svim strahovima. Hrabrost nije odsustvo straha. Neustrašivost se događa kada postanete smjeliji. Ali na samom početku razlika između kukavice i odvažnog nije tako velika. Jedina razlika je u tome što kukavica sluša svoje strahove i prati ih, dok ih odvažni čovjek ostavlja po strani i ide dalje.”

7. “Vi se mijenjate svakog trenutka. Ti si kao rijeka. Danas teče u jednom pravcu i raste. Sutra je drugačije. Nikada nisam vidio isto lice dvaput. Sve se mijenja. Ništa ne miruje.”

banner za knjige osho strah

8. “Ne, ništa nije izvjesno. To je moja poruka. Ništa ne može biti izvjesno jer bi izvjestan život bio gori od smrti. Ništa nije sigurno. Život je pun nesigurnosti, pun iznenađenja – to je njegova ljepota!”

9. “Čim prestanete s trudom da se poboljšate, poboljšat će se vas život. U toj opuštenosti, u tom prihvaćanju, život vas počne milovati, počinje strujati u vama.”

10. “Kada jednom počnete vidjeti ljepotu života, ružnoća počinje nestajati. Ako život počnete vidjeti s radošću, tuga nestaje. Ne možeš imati nebo i pakao, možeš imati samo jedno. To je tvoja odluka.”

stil.kurir