Designed by Freepik

Poruka današnjeg dana je «kada se čini da stvar ne djeluje».

Ego često rabi silu kad stvari ne idu onako kako bi on to htio. Svi znamo kako bi bilo besmisleno u proljeće potezati nove izdanke ne bi li drvo brže raslo. Rast se odvija prirodnom brzinom i voćke će procvasti baš u pravo vrijeme.

Ako se naša zamisao ne ostvaruje brzinom kojom bismo mi to željeli, opustimo se i vratimo znanju da je na duhovnoj razini naša želja već ostvarena. Energija je tu, pokrenuta snagom našeg razmišljanja. Vrijeme nije značajka mudrosti koja je stvorila sve. Uzrok sporosti ostvarenja naše želje mogla bi biti i stalna promjena u obliku naših mentalnih slika. Sila s kojom radimo je osjetljiva te zahtjeva posvećeno i stalno zamišljanje.

atma.hr – 52
Možda ćemo također pokušati zlorabiti našu moć ograničavajući univerzalnu inteligenciju i postavljajući pred nju nepredvidive prepreke. Svestvaralačka mudrost, to prvotno počelo, ni na koji način ne ovisi o određenim ljudima i stvarima. Ona nema prošlosti i ne poznaje budućnost. Ona je vječno sada, a što je za nas najvažnije, sama stvara sredstva kroz koja djeluje. Ako počnemo naručivati i zahtijevati ili ustrajati u zahtjevu da djeluje kroz određeni kanal ili na određeni način, time je nećemo privoljeti na svoje zahtjeve.

Otkrit ćemo da je nemoguće nešto ostvariti ako zamišljamo bez stvarne volje koja je dovoljno postojana da prebrodi oprečne ideje ili nedostatak vjere u našu vlastitu vezu s Bogom!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaLjubav je razlog zašto smo tu – Životna pravila koja treba naučiti
Slijedeća objavaNajkraći savjet jednog milijardera za sve koji žele uspjeh!
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.