U ovoj knjizi Osho oživljava najutjecajnije religiozne vođe – od Budhe preko Isusa do Krishne, pjesnike poput Lao Tzu i Rumija, filozofe poput Nietzsche, Sokrata i Pitagore, velike mislioce suvremenog doba poput Kahlila Gibrana.

Osho kaže o ovim iznimnim ljudima: “Oni su živjeli u svijesti i oni su utjecali na ljudsku svijest. Nemojte živjeti u događajima: živite u svjesnosti.”

Povjesničari nisu zabilježili iznimne ljude, stoga “kada čujete priče o Buddhi, Mahaviri ili Zarathustri, oni izgledaju kao mitološki likovi…. možda su oni postojali samo u snovima čovjeka.”

Njihova stvarnost je ljudska svijest, a njihov utjecaj je značajan. Osho oživljava najutjecajnije religiozne vođe – od Buddhe preko Isusa do Krishne; pjesnike poput Lao Tzua i Rumija; filozofe poput Nietzschea, Pitagore i Sokrata; velike mislioce suvremenog doba – poput Kahlila Gibrana i Gurdjieffa.

Kada čitate Oshove riječi, kao da vam se on izravno obraća. Njegov stil pripovijedanja je tako tečan i zanimljiv da njegove duboke percepcije često dolaze kao iznenađenje, ali njegovi uvidi uvijek ostaju uz nas.

Neovisno o tome da li govori o kompleksnoj filozofiji ili o učenjima velikog mistika, Osho uvijek donosi svoju jedinstvenu perspektivu i obogaćuje temu svojom karakterističnom i inspirativnom mudrošću.

OSHO je jedan od najprovokativnijih i najinspirativnijih duhovnih učitelja 20. stoljeća. Poznat je po svojem revolucionarnom doprinosu znanosti unutarnje transformacije, a utjecaj njegovog učenja nastavlja rasti, dosežući tragače svih životnih dobi u gotovo svakoj zemlji na svijetu.

Osho: Susreti sa iznimnim ljudima

minisuU ovoj knjizi Osho oživljava najutjecajnije religiozne vođe – od Budhe preko Isusa do Krishne, pjesnike poput Lao Tzu i Rumija, filozofe poput Nietzsche, Sokrata i Pitagore, velike mislioce suvremenog doba poput Kahlila Gibrana.

247 stranica, format: 16×23

Cijena: 135 kn 121,50 kn