Danas kad smo bombardirani raznim tehnikama i teorijama o zakonu privlačenja, važnije nego ikad je istaknuti se iz mase, ili kako je moderno reći – biti autentičan.

Autentičnost nosi brojne benefite u svim segmentima života, ali danas ćemo se fokusirati na novac.

Upravljati svojim mislima, usklađivati svoju vibraciju s vibracijom novca ili ispisivati čekove obilja za vrijeme punog mjeseca, za mnoge je djelotvorno rješenje. No, što ako se u tome teško pronalazite, ako vam je teško u to povjerovati ili za vas jednostavno ne funkcionira?

Kao i uvijek, reći ću vam da možete drugačije! Koji način ćete odabrati, ovisi o vama – vašem karakteru, načinu na koji pristupate odnosima u vašem životu općenito, o vašoj prirodi. Kada je u pitanju novac, ne postoji univerzalni recept.

atma.hr – 52
Ali postoji jedna igrica koju svatko može odraditi sa sobom i otkriti vlastiti put do novca. Prije svega, u ovom kontekstu važno je razdvojiti definicije novca i obilja, budući da obilje ne mora biti uvjetovano novcem. Novac s druge strane, predstavlja sredstvo za ostvarenje ciljeva koji jesu uvjetovani novcem.

Novac je sam po sebi bezvrijedan komad papira. Vrijednost novca direktno je povezana s vrijednošću onoga za što novac razmjenjujemo. Na primjer, 100 kuna ćemo teško odvojiti za jednu kavu, ali ponudi li nam se avionska karta za 100 kn, to ćemo prihvatiti bez razmišljanja. 100 kuna je u oba slučaja – 100 kuna. Ovdje se može uplesti faktor rada kojeg smo morali uložiti da bi zaradili tih 100 kuna, ali to ne utječe na krajnji ishod u ovom kontekstu, jer se svi borimo s istim demonima, samo na različitim razinama bogatstva. U nastavku ćemo pričati o novcu na način koji ne zahtjeva vjeru ili povjerenje, već analitički pristup koji će svakome dati autentičan odgovor, vašu osobnu istinu o novcu.

Prije svega, uzmite u obzir sljedećih nekoliko činjenica o novcu:

 • Novac dolazi iz očekivanih, ali i neočekivanih izvora
 • Novac je neiscrpan
 • Novac je tekuć, protočan
 • Novac je jednako dostupan svima
 • Ne postoji “puno” ili “malo” novca
 • Ne postoji “skupo” ili “jeftino”

Važno je da u početku odmah odvojite subjektivnu i objektivnu percepciju novca. Neki proizvod vam se čini skup jer niste sigurni u njegovu vrijednost, odnosno količina rada uložena za zaradu tog iznosa nije vam opravdana korišću koju vam taj proizvod donosi. Isto tako, iznos koji će vama predstavljati “puno”, uvjetovan je vašom percepcijom života – ako vas privlači minimalistički život u prirodi, sigurno ćete se smatrati bogatima sa puno manjom svotom od nekoga tko teži imati privatni helikopter.

atma.hr – 52
Prvo, promislite i odgovorite si na ova pitanja:

 • Za što mi treba novac?
 • Zašto to ne mogu ostvariti nikako osim uz pomoć novca?
 • Koji su mi izvori novca prihvatljivi?

Sada, umjesto da se fokusirate na vlastite obrasce, uvjerenja, misli i vibracije, fokusirajte se na novac. Vi ste tu, spremni trošiti/ulagati novac, i tu stavljamo točku. Ovaj put, novac je taj koji mora poraditi na njegovom ophođenju s vama, a ne obrnuto.

Zamislit ćemo da je novac također samo osoba, sa svim svojim kvalitetama i manama. Promijenite mu ime! Mnogima od nas sama riječ “novac” izaziva razne reakcije u tijelu, dodijelite mu neko ime koje ćete od sada koristiti kada pričate o novcu, makar sami sa sobom. Odaberite ime, nadimak, riječ koja će u vama izazvati veselje. Volite kad vam Pero dođe u goste, zar ne? 😉

Prije nego nastavite, promislite o odnosima koje imate u vašem životu. Ako vam se često kroz odnose provlači isti problem, vrlo je vjerojatno da i u odnosu s novcem imate sličan problem. Dobra vijest je da obrnuti pristup i ovdje funkcionira – riješite li problem u odnosu s novcem, vrlo vjerojatno ćete popraviti i druge odnose u vašem životu, pa i sa samim sobom.

Sada je vrijeme da naš Pero dobije i svoj vizualni identitet. Nacrtajte ga! Neka to bude osoba sa svim fizičkim karakteristikama koje volite kod ljudi, zbog kojih se osjećate ugodno u njihovom društvu. Možda mora imate snažne ruke kako bi vas štitio, ili biti jako visok kao i vi da se ne osjećate izdvojeno u društvu… Pustite mašti na volju i promotrite svoj krajnji rezultat – mogli biste se iznenaditi što vam je sve bitno u odnosima!

Pokraj crteža napišite popis karakteristika koje Pero ima, što ga čini osobom s kojom biste bez problema proveli cijeli život. Neka to budu karakteristike novca koje će ga opisati onako kako bi ga vi htjeli vidjeti u svom životu. Na primjer:

 • Pero je uvijek tu kad mi treba
 • Pero mi često dolazi u goste i uvijek donosi darove
 • Pero svaki zadatak izvrši brzo i jednostavno
 • Pero voli putovati samnom
 • Pero zna da mi je potreban i bez da ga zovem
 • Pero je super tip i njegovo društvo ne može mi dosaditi

Važno je da u karakteristikama kojima opisujete novac ne pretjerate. Pero mora biti osoba kakva se uklapa u vaš život, koju vaša svijest i podsvijest može prihvatiti kao osobu koja bi se doista mogla pojaviti u vašem životu, a da to ne mora biti čudo. Uvijek možete dodavati nove ili mijenjati postojeće osobine kako se vi i vaš Pero budete s vremenom upoznavali. Za početak, možda će vam biti lakše ako pripišete novcu osobine/kvalitete koje doista cijenite kod nekog iz vašeg okruženja.

Sada kad je vaše remek-djelo gotovo, istaknite ga u vašoj sobi ili drugom intimnom prostoru. Svako jutro popijte kavu s njim, popričajte o planovima za dan, zamolite ga da bude s vama na poslovnom sastanku, da zajedno ručate u restoranu… Od sada na dalje, Pero sve radi s vama – plaćate račune zajedno, idete u nabavku, kino, točite gorivo…SVE. I što je najbolje od svega, vama Pero puno olakšava, a s druge strane on sam u tome uživa! 🙂

Ako vas ovaj pristup zanima i htjeli bi nastaviti graditi vaš odnos, Pero vas čeka u Logaritmu! Potražite nas na Facebook stranici i doznajte više.

By LOGARITAM – https://www.facebook.com/Logaritam-104150378149102

atma.hr – 52