Jedinstveno i vrlo cijenjeno djelo u književnosti bušida koje pruža sliku samurajskog života i kodeksa ponašanja. Autor djela i sam je bio samuraj koji je služio gospodaru brinući se za njegove knjige pa je tijekom godina službe upoznao običaje, učenja i predaje koje je opisao u ovom djelu. Osobni komentari i sjećanja ovo djelo čine još bogatijim i posebnijim.

atma.hr – 61
Hagakure je jedinstveno i vrlo cijenjeno djelo o bušidu, životu i ponašanju samuraja u drevnom Japanu. Autor Jamamoto Cunetomo (1659. – 1719.), samuraj skromna položaja, bio je čuvar gospodarevih knjiga te se tako imao priliku upoznati sa svim običajima i učenjima vezanim uz samurajski život.

Djelo je nastalo na temelju Cunetomomovih usmenih kazivanja slugi koji je njegova sjećanja zapisivao. Iako su samuraji bili ratnička klasa zaokupljena borilačkim junaštvom, u Cunetomovo vrijeme u Japanu je vladao mir, pa samuraji pomalo gube borilački duh.

atma.hr – 61
Suprotno tome, Hagakure je pun anegdota iz ratnih razdoblja, a autor nastoji oživjeti taj istinski “duh bušida” pretvarajući ga u vrstu duhovne discipline.

Luksuzno opremljeno izdanje popraćeno je prekrasnim ilustracijama.

Jamamoto Cunetomo: Umijeće samuraja

Umijece samurajaminiJedinstveno i vrlo cijenjeno djelo o bušidu, životu i ponašanju samuraja u drevnom Japanu.

Luksuzno opremljeno izdanje popraćeno je prekrasnim ilustracijama.

272 stranice, format: 23X15.5 cm

Cijena: 199 kn