SUBOTA 15.04.2023., 10-17h
MINT Fitness Factory, Lučica 4, Split
PRIJAVE: 098395217 ili [email protected]
CIJENA: 150€

VODITELJICA: prof. Asja Šator, licencirani akupunkturolog i cupping majstor

Prethodno iskustvo nije potrebno!

Polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju.

Moksibustija poboljšava protok chi-ja u tijelu, što je osnova za zdravo funkcioniranje organizma. Koristi se kod različitih zdravstvenih problema i bolesti, a posebno je pogodna za liječenje kroničnog umora i jačanje imunološkog sistema. Liječi bol koja nastaje uslijed ozljeda, ublažava napetost mišića, pomaže kod probavnih i respiratornih problema, a pogotovo je učinkovita u tretiranju ginekoloških problema kao što su menstrualni grčevi, neredovni menstrualni ciklusi, te hormonalni problemi u menopauzi i PMS-u. Koristi se i kod prehlade, gripe, kožnih bolesti, slabe koncentracije, gubitka pamćenja i nesanice.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, srž svih bolesti i tjelesnih tegoba leži u poremećaju unutarnje energije ili chi-ja. Hladne ruke ili noge upozoravaju na to da je nastala blokada u tijelu, a većina „energetskih prepreka“ stvara se upravo u abdominalnom dijelu koji je jezgra ljudskog tijela.

Zadatak i krajnji efekt moksibustije je da zagrije akupunkturne tačke na meridijanima i iz njih eliminira ‘hladnoću’, te da uspostavi protok vitalne energije (chi) i krvi, podigne jang iz kolapsa i na taj način prevenira mnoga stanja i bolesti.

Sam tretman prilično je jednostavan. Štapići moxe dugi su 20-ak centimetara i široki oko 1,5 centimetara. Zapaljenim štapićem griju se točke u razmaku od nekoliko centimetara. Tijekom tretmana osoba osjeća ugodnu toplinu na dijelovima koji se zagrijavaju, tijelo se počinje opuštati, a moguće je da osjeti i laganu pospanost.

Štapići moxe prave se od sušenog mljevenog divljeg pelina. Pelin (Artemisia vulgaris) se pokazao kao najbolja trava, čije sagorijevanje oslobađa toplinu, te na taj način omogućava terapijsko djelovanje. Upotreba topline u liječenju jedna je od najstarijih terapija, a dokazi o liječenju pomoću toplog izvora sežu 8.000 godina prije naše ere. Iako je većina tehnika liječenja moxom nastala u Kini, sam je termin japanskog porijekla i nastao je od riječi moe kusa, što znači: paliti ljekovitu travu.


PRIJAVITE SE OVDJE

    facebook mali