Muž i ja smo skupa već dugi niz godina i ja sam uvijek vesela, vrckava i nasmijana, a on je ozbiljan, usredotočen i profesionalan (što možete vidjeti i po našim slikama aure haha). Čak i kad je doma ponaša se kao da je na poslovnom sastanku. Tu smo se uvijek razilazili i nikako na zelenu granu on samnom niti ja s njim. Ljubav je uvijek tu i to je neupitno, ali kad bi se naši karakteri sudarili često smo bili frustrirani i tužni, čak i razočarani.

Pokrenuli smo zajednički posao i u njemu smo uvijek bili fenomenalni, savršeno koordinirani, on bi jedan dio, ja bi drugi dio. No čak i u poslu gdje nam kao “ide” nailazili smo na situacije da bi se zakačili oko gluposti i drž-nedaj, svatko drži svoju stranu i ne pušta.

Došli smo na snimanje aura kamerom na nagovor prijatelja, koji nam je preporučio da dođemo poslikati auru. Mog mužda to apsolutno nije zanimalo (kako sam kasnije saznala, to je tipično ponašanje osobe s crvenom aurom), ali je ipak pristao da mi pravi društvo. Dobili smo obiteljski popust pa smo doveli i djecu.

Ono što se dogodilo je promijenilo naše živote na duge staze. On je ispao crveno-ljubačisti s daškom narančaste, a ja sam bila žuto-zelena.

Kako su nam objasnili članovi tima u Theta Centru to je značilo da je on energičan vođa, usmjeren na rezultate i vidi samo “cilj” pred očima, a ja sam vesela i vrckava analitična osoba koja puno voli pričati i družiti se. I to je apsolutno istina! Ali tu nastaju problemi, jer moj način odmaranja je kad ljenčarim, pričam na telefon s prijateljicama ili nešto fokusirano gledam (netflix) ili čitam (obožavam knjige o osobnom rastu), a moj muž to smatra beskorisnim gubljenjem vremena i ode voziti đip po brdu! Meni je s druge strane to apsolutno glupo jer troši puno goriva (tipično računanje jedne žute, koliko litara puta koliko eura jednako koliko minusa u kućnom budžetu!).

U izvještaju koji smo dobili piše vrlo jasno, da crveni tipovi aure dobivaju energiju kad se suočavaju sa strahovima i bude instinkt za preživljavanje. I moj muž je prepoznao to intuitivno kod sebe i išao se voziti po “opasnim” brdskim cestama s đipom. Ja sam mu to cijelo vrijeme prigovarala i kvocala mu zbog skupog goriva koje je potrošio.

U mojem izvještaju piše da je za mene dosta važno da budem lijena i da komuniciram s drugim ljudima kako bi se odmorila. Ja sam to prepoznala i radila, ali onda bi dobivala prijeki pogled mog muža da sam beskorisna na kauču (iako sam prije toga cijeli dan radila) ili da bezveze pričam o ničemu na telefon.

Kao žuta aura, ja volim novac i mogu reći da mi je tih nešto eura potrošenih na snimanje aure jedan od mojih najboljih uloga u životu. Ono što je to jednostavno snimanje za 62 eura riješilo nije moglo riješiti 10 godina razgovora između mene i mog muža. Kad je on vidio da ja trebam ljenčariti, a ja da on treba svoj đip mi smo se jednostavno prestali svađati oko toga.

Sada ja ljenčarim sat vremena svaki dan, a on vozi đipa i sretnemo se poslije s osmijehom na licu jer smo si dali ono što je svakome najpotrebnije.

Firma nam je odmah narasla (članovi Theta Centra objasnili su nam što da napravimo drugačije za firmu kao crveni i žuta), a i djeca su sretnija što mi više ne kvocamo.
Hvala Theta Centru, oprostite zbog dugačkog teksta, ali to je tako jer sam žuta!
Mirjana, Zagreb

Zanima li vas snimanje aure?

prijavi se