PANACEO medicinski zeolit panalit kao prirodni detoksikator se vrlo učinkovito koristi u onkologiji kao efikasna terapija u otklanjanju negativnih nuspojava i tegoba koje izazivaju kemoterapija i radioterapija. Nema negativne popratne pojave, dapače, ima znanstveno istraženo svojstvo prirodnog citostatika koje svojstvo potvrđuju anegdotalna iskustva brojnih korisnika, s različitim stupnjem pozitivnog odgovora.


Widget not in any sidebars

Na Prvom hrvatskom kongresu s  međunarodnim sudjelovanjem osuportivnoj terapiji kod onkoloških bolesnika održanom na Brijunima u listopadu 2008, prof dr Pavelić, prof dr Šamija i dr Jasprica Hrelec, neposredno su upoznali hrvatske onkologe s respektabilnim svojstvima medicinskog PANACEO panalita kao suportivne terapije kod onkoloških bolesnika.

Od tada onkološki pacijenti učestalo koriste PANACEO medicinske proizvode kao suportivnu terapiju koja značajno olakšava tegobe, posebno nuspojave kod kemoterapije i radioterapije. Također, mnogi od njih su imali priliku potvrdili učinkovitost mehanizma antitumorskog i antimetastatskog djelovanja panalita, koji je mehanizam istraživan u brojnim svjetskim znanstvenim studijama, uključujući posebno hrvatski Institut ”Ruđer Boškovic”.

Nuspojave kemoterapije i radioterapije i kako ih otkloniti

Kemoterapiju čine citostatici koji uništavaju zloćudne stanice ali imaju štetno djelovanje i na zdrava tkiva i organe. Izazivaju akutne – rane i odgođene – kasnije nuspojave. Akutne nuspojave su mučnina, povraćanje, povišena temperatura, bolovi, alergijske reakcije, razgradnja krvnih stanica, bubrežne komplikacije. Odgođene nuspojave su posljedica oštećenja zdravih stanica u organizmu, oštećenje koštane srži i smanjeno stvaranje crvenih krvnih zrnaca-eritrocita, bijelih krvnih zrnaca-leukocita i krvnih pločica -trombocita. Posljedice su slabokrvnost, umor i opća slabost, sklonost infekcijama i krvarenju.

Najčešće su nuspojave vezane uz probavni sustav, upalu sluznice usne šupljine – stomatitis ili mukozitis s ranicama, aftama u ustima, upala sluznice jednjaka, želuca i crijeva, bolovi u trbuhu, proljev, zatvor. Gubitak kose je česta nuspojava kemoterapije, a radijacijski dermatitis je česta posljedica radioterapije.

Kasne nuspojave mogu biti oštećenje imunološkog sustava, neplodnost, sekundarni tumori. Specifične nuspojave ovise o vrsti citostatika. Neki od njih mogu uzrokovati oštećenje srca, jetre, pluća, mokraćnih organa, živčanog sustava, sluha te drugih organa i funkcija.

Sve navedene popratne pojave kemoterapije mogu biti vrlo neugodne, ali se uvijek moraju promatrati u odnosu prema sposobnosti citostatika da unište rak. Nuspojave jako variraju od osobe do osobe i od lijeka do lijeka i  nisu znak da li su citostatici djelotvorni ili ne. Pacijent nužno treba biti upoznat o mogućim popratnim pojavama vezanim uz pojedine citostatike, te o načinu na koji se te pojave mogu ublažiti ili potpuno otkloniti.


Widget not in any sidebars

PANACEO meicinski zeolite panalit smanjuje mučnine i druge nuspojave i ubrzava oporavak, općenito ublažava nuspojave kemoterapije i radioterapije, npr: povraćanje, mučninu, gubljenje apetita, gubitak težine itd. Nestaju gljivice i afte u ustima i jednjaku, koje su česta pojava kod kemoterapije, te koje otežavaju oporavak. Vidno se poboljšava opće stanje oboljelih, dobivaju na težini i u većini slučajeva imaju potrebu za jelom. U većine nestaje depresija, nesanica, budi se volja za životom. Pacijentima koji prolaze kemoterapiju ili zračenje zeolit panalit omogućava da im se bitno popravlja opće stanje, da nemaju negativne nuspojave ili da su one znatno manje, te ubrzava oporavak u cijelosti.

Klinička iskustva su pokazala da medicinski panalit smanjuje potrebu za analgeticima i narkoticima. Pomaže u  smanjenju i eliminiranju tekućine iz trbušne šupljine (ascites). Normaliziraju se neki hematološki i biokemijski pokazatelji: SE, E, L, Tr, gGT, AST, ALT. Posebno je važno uravnoteženje nivoa sedimentacije, povećanje nivoa željeza u krvi, povećanje broja krvnih stanica, normaliziranje LDH, povećanje kapaciteta pluća, te snažniji rad srčanog mišićaGeneralno unapređuje zdravlje pacijenata što stvara pretpostavke za primjenu odnosno nastavak primjene kemoterapije i radioterapije. Pritom ne umanjuje pozitivan učinak kemoterapije i radioterapije, dapače, unapređuje njihov pozitivan učinak, jer čuva i štiti tijelo od negativnih efekata kemijske terapije i zračenja, pa stoga ima učinak optimalne i zdrave sinergije.

PANACEO medicinski panalit pomaže kod radijacijskog dermatiitisa, kao posljedice zračenja određenih regija kože kod karcinoma. Ublažava i cijeli promjene na spaljenoj i iritiranoj koži i sluznici koje nastaju kao posljedica zračenja. Također doprinosi eliminaciji afti i gljivičnih oboljenja kože, sluzokože ili unutrašnjih organa koja mogu nastati i kao posljedica radiologijskih zahvata i kemoterapije.

Preporučena terapija PANACEO kod kemoterapije i radioterapije


Widget not in any sidebars

Kod kemoterapije i radioterapije preporučaju se optimalne doze PANACEO  MED praha  i kapsula i to 8 puta dnevno po jednu čajnu žličicu PANACEO MEDicinskog praha u velikoj čaši vode plus kod svakog uzimanja praha još po jednu kapsulu PANACEO MED. Ako takav ritam predstavlja veliko opterećuje, onda se može smanjiti broj obroka, ali zadržati istu dnevnu dozu u gramima.

Kod onkoloških dijagnoza uz PANACEO  prah i kapsule se preporučaju fitposupstance iz linije GREEN HEALTH i to kapsule Boswelije sacre (Tamjan ili njemački naziv Weihrauch), OPC+C i Curcuma, koje s zeolitom ostvaruju snažnu sinergiju

Ovisno o aktualnom stanju i tegobama korisnika, o kvaliteti probave, tjelesnoj konstituciji i eventualnim drugim zdravstvenim tegobama, moguća su i određena odstupanja i od navedenih količinskih doza. Gore je navedena optimalna terapija, koja se može uzimati i u reduciranom obliku, što ovisi o individualnim okolnostima.

PANACEO se ne uzima za vrijeme primanja kemoterapije, počevši jedan dan prije kemoterapije, za vrijeme neposrednog primanja kemoterapije, te jedan dan nakon završetka. Razlog prekidu terapije: zeolit panalit adsporbira teške metale koji su eventualno u sastavu nekih kemoterapija. Također doprinosi smanjenju oksidativnog stresa kojeg izaziva kemoterapija. Stoga se prekidom terapije onemogućava bilo kakav utjecaj na neposredne efekte kemoterapije. Kod radioterapije nije potrebno prekidati terapiju PANACEO.

Razlog uzimanju svako dva sata: iako biofizikalno djelovanje zeolita u organizmu traje 4-5 sati, on  ima dodatno svojstvo iz područja kvantne medicine. On u vodenoj otopini stvara elektromagnetsko polje koje djeluje na bioelektrični potencijal stanice. To je djelovanje aktivno dva sata nakon uzimanja. Za vrijeme dva sata nakon uzimanja vodene otopine PANACEO zeolita organizam djeluje snagom biološki mlađeg organizma, a to je bitno u slučaju velikih napora kojima je izložen organizam na kemoterapiji i radioterapiji.

Razlika između praha i kapsula je u tome što je PANACEO medicinski prah po gramu 2-3 puta jeftiniji od kapsula. Različito je također mjesto resorpcije. Prah počinje djelovati već od ždrijela i njegova aktivnost se u velikom dijelu odvija u želucu i preko želuca (koji kontrolira 80% imunog sustava). Međutim, kod težih i kroničnih oboljenja poželjno je da se određene količine PANACEO panalita primarno resorbiraju u tankom crijevu, tj da se izbjegne utjecaj želučane kiseline. To se postiže uzimanjem PANACEO kapsula koje se rastvaraju u tankom crijevu. Panalit iz PANACEO kapsula se u većoj mjeri apsorbira u krv i limfu i dolazi do udaljenih dijelova tijela pa ima učinkovitiji efekt na ugrožene organe i funkcije.


Widget not in any sidebars

Kapsule ne mogu u potpunosti zamijeniti prah, jer je kod detoksikacije i alkalizacije nužna aktivnost većih količina praha upravo u želucu, što kapsule ne mogu osigurati. Optimalno je uzimati oboje, PANACEO  MED prah i PANACEO  MED kapsule. Ako se uzimaju i kapsule GREEN HEALTH (Weihrauch, OPC+C, Curcuma i druge), onda se sve uzima zajedno, jer PANACEO omogućuje da se u crijevima ostvaruje njihov snažniji sinergijski efekt.

Učinkovitost PANACEA kod nuspojava kemo i radioterapije

PANACEO MED puder za kožu, PANACEO  krema koriste se radi otklanjanja komplikacija na koži koje nastaju kao posljedica zračenja – postradijacijski dermatitis. Neugodni simptomi gljivica u ustima i afti koji su također posljedica ovog liječenja, bit će ublaženi i otklonjeni ako se u ustima zadrži neko vrijeme gusta otopina PANACEO  MED praha tj pudera za kožu, s malo vode.

Zeolit ima znanstveno dokazani mehanizam antitumorske i antimetastatske aktivnosti, dakle, može se aktivirati njegovo prirodno citostatsko svojstvo. Taj je mehanizam potvrđen čestim i brojnim iskustvima korisnika. Različit je pozitivni doprinos tumorskoj aktivnosti, od unapređenja kvalitete života do totalne remisije tumora.

SVI onkološki bolesnici u različitoj skali pokazuju pozitivne efekt i ohrabrujuće rezultate, od ublažavanja simptoma kemo i radioterapije i unapređenja kvalitete i duljine životnog vijeka, pa do djelomične i nerijetko potpune remisije tumora. Stoga sustavna primjena PANACEO proizvoda kao suportivne terapije  ima opravdano mjesto u suvremenoj onkologiji

panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: [email protected]
[email protected]
www.panaceo.hr