Njegovanje mekoće, nježnosti i blagosti jedna je od najvažnijih ženskih kvaliteta.

Kada zakoračimo u svoju mekoću, otvaramo vrata ljubavi, prihvaćanju, otvorenosti i brizi. Tada možemo osjetiti svoju punu moć, snagu i mir.

Naša ženska yin energija označava mekoću, tok, predaju, strpljenje, osjećaje, brigu, suosjećanje i “biti”.

Kada ta energija nije u ravnoteži, izražava se kroz fokus na dominaciju i natjecanje, samostalni rad, tvrdoću, strah, neizvjesnost, grubost, lažnu skromnost, zaposlenost, stalnu žurbu, nemoć, pokušaj kontrole nad svime, tjeranje do iscrpljenosti, stavljanje naglaska na produktivnost ispred kvalitete života, žena se ne osjeća ženstveno…

U našem društvu vrlo smo rano naučile da biti mekana ( ženstvena ) znači biti slaba. Zbog toga su mnoge od nas napustile svoju mekoću i zamijenile je hladnoćom, snagom i neovisnošću.

Emocionalne traume natjerale su nas da se zaštitimo od boli pokušavajući biti jake.

Nažalost, naši napori da se zaštitimo od boli i izbjegnemo je, uzrokuju više štete nego koristi jer zatvaraju naša srca i čine nas grubima.

U našem sedmodnevnom druženju učiti ćemo i vježbati samo – BITI, usporiti, vratiti se našoj prirodnoj ženskoj intuiciji, našoj receptivnoj, emocionalno uravnoteženoj energiji nježne ljubavi, našoj nježnoj snazi, njegovanju mekoće, blagosti, lakoće, otvorenosti, povjerenja, ljubavi i suosjećanja prema sebi i drugima.

Ispitati ćemo i iscijeljivati otpore prema našoj ženstvenosti na duhovnoj, emocionalnoj, mentalnoj, fizičkoj i društvenoj razini.

Dijeliti ćemo svoje priče, iskustva i lekcije.

Zaroniti ćemo duboko u svoje razvojne traume koje su ukrale toliko naše prirodne ženske mekoće i nježnosti.

Vježbati ćemo primanje, otpuštanje kontrole i pokazivanje ranjivosti.

Dopustiti ćemo si stvaranje, povezivanje i suradnju sa drugim ženama.

Istražiti ćemo svoju senzualnost, prigrliti svoja tijela, poslušati svoje emocije i stupiti u kontakt sa svojom intuicijom.

Propitkivati ćemo, izazivati, istraživati i iscijeljivati svoje misli, postupke, ideje, ( limitirajuća) uvjerenja i osjećaje prema našoj ženstvenosti i također prema drugim istaknutim ženskim figurama u našim obiteljima i kulturi.

Pristupati ćemo im, dopuštati i izražavati ih, oslobađati i iscijeljivati svoje negativne emocije i limitirajuća uvjerenja u odnosu na sve što identificiramo kao žensko.

Raditi ćemo prilagođene meditacije koje će nam pomoći da se ponovno povežemo sa svojom ženskom mekoćom, blagošću i nježnošću.

Retreat organizira i vodi Angelica Horvatić.

GOSTI VODITELJI RADIONICA:

  • Ane Paška
  • Mia Malenica
  • Shelly Phillips

ANGELICA HORVATIĆ

Praktičarka iscjeljivanja trauma, iscijeljenja unutarnjeg djeteta, savjetnica za partnerske odnose, praktičarka rada sa sjenom, hipnoterapeut i coach.

Rođena i odrasla u Hrvatskoj, u posljednjih 20+ godina, za vrijeme studija i rada u Velikoj Britaniji, na Bliskom Istoku, po Europi i onda Australiji, Angelica je radila sa tisućama ljudi iz cijeloga svijeta, individualno i kroz svoje grupne radionice.

Pošto su gotovo sva prva iskustva u njenom životu bila vrlo traumatična, Angelica je, kroz svoju “borbu za život”, rano shvatila da nije svim dušama data takva brzina, snaga i radost za ŽIVOT i da je njoj to dato u tolikoj mjeri upravo zato da bi mogla pomoći drugima.

Njena misija je pomoći ljudima da se ‘podignu’ i pokrenu u smjeru kojim žele ići, povezani sa sobom i drugima.

“Oslobodi svoju sjenu. ŽIVI svoju Istinu.” je njen moto.

www.angelicahorvatic.com

ANE PAŠKA

Umjetnica rodom s Paga, izvođačica i glazbenica, diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu (2010.) i MA Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu (2019.). Zahvaljujući svojoj iznimnoj znatiželji i potrebi za istraživanjem različitih medija, završila je brojne izvedbene, glumačke i vokalne radionice, te se od 2014. godine potpuno posvetila autorskom stvaranju i radu, spajajući kazalište, glazbu, tekst, video, u nove izvedbene forme, stvarajući svoj prepoznatljiv i autentičan stil. Uz knjige Slikovnica od pidžame i JaMajka dream, koje su popraćene glazbenim performansima istoimenih naziva, od 2018. godine diljem Hrvatske izvodi svoj, sad već kultni, glazbeni performance IMPROVIZIJE kojeg je publika s velikim oduševljenjem prihvaćala. Začetnica hrvatske EXTRADE, kako ju je nazvala producentica Marijana Radoš, od lipnja 2022. godine svoj glazbeno-scenski ritual nazvala je jednostavno- koncart.

Na našoj izvedbenoj radionici istraživati ćemo načine kojima možemo izraziti svoju Igru. Odnosno, svoju Izvedbu. Bilo da se radi o crtanju, pjevanju, plesanju, stajanju na mjestu, šaptanju, što god da si nekada ili sada osjetio/la kao svoj način komunikacije koji te oslobađa ili u kojem se osjećaš ugodno, pa je možda s vremenom postalo neugodno jer se tome nije dala prilika da se izrazi, više si nego dobrodošla/o prisjetiti se kako je živjeti u svom punom potencijalu. To nije nešto što se nalazi izvan tebe ili u nekome drugome, tvoje je samo da otpustiš kočnice. A na radionici ćemo ih otpuštati sa velikim zadovoljstvom, i vrlo često, uz veliku količinu smijeha. Nisi sam/a, ima nas puno koji te želimo upoznati, dalje i šire od imena, prezimena i zanimanja.

U društvu koje jesmo, svi ste pozvani, bez obzira na dob, spol, iskustvo, Priroda je jednaka u svima i čeka da se na različite načine takne u Istosti.

MIA MALENICA

Pokušavam dekonstruirati potrebu za identitetom, ali, ako se moram identificirati kao nešto u ovom svijetu, onda je to kao umjetnica.

Strast prema glazbi i pokretu dominiraju mojim životom otkad znam za sebe. Moja kreativna duša, žudnja za iskustvom i znanjem natjerala me da donesem teške odluke vrlo rano u životu. Slijedeći svoju intuiciju, iza sebe imam 4 različita grada, mnogo rastanaka i početaka, izazova, lekcija, pogrešaka, uspjeha i neuspjeha kao plesačica, koreografkinja, mentorica i osoba. Moje tijelo je istraživalo sebe, ja sam istraživala svoje tijelo i zajedno smo izgradili moj najjači i najteži odnos. Onaj koji imam s plesom.

Ples je partner koji je nesebičan i strpljiv. Ne mora naučiti bezuvjetno voljeti. On je za to sposoban po svojoj prirodi. To je moje sigurno mjesto, a opet najveći izazov. Nije bitno jesam li u tami ili svijetlu, ples je tu za mene da se izrazim, spreman za komunikaciju, povezivanje i rast. Naša ljubav obogaćuje cijelo moje postojanje

Ples je moj terapeut. Vrlo dobar, sposoban uspostaviti savez. Njeguje me prostorom u kojem se ne bojim ranjivosti, a ipak ulazim u njega znajući da ću biti saslušana i da me neće osuđivati. Plesu sam izrazila toliko svjesnog i nesvjesnog, da se ponekad osjećam kao da me poznaje bolje nego što ja poznajem samu sebe.

Ples je moj učitelj, onaj koji je iznenađujući, kreativan, pravedan i pun poštovanja. Kako se predati, vratiti sadasnjem trenutku, otpustiti očekivanja i perfekcionizam i uživati u ekstazi slobode neke su od najvećih lekcija koje me uči.

Imala sam sreću što sam svoju svrhu pronašla u plesu i stvaranju. Ali čini se da svoju svrhu pronalazim i u širenju svijesti o moći plesa, koja je nekako zaboravljena. Ako je trauma pohranjena u tijelu, onda je ples iscjelitelj. Ovom svijetu ne treba ništa više od ozdravljenja. Ovaj svijet treba plesati.

Na radionici ćemo pristupiti plesu kao somatskom, emocionalnom i duhovnom iskustvu, odustajući od ideje da trebamo postići estetski ugodan oblik. Naš će fokus biti vježbe osvještavanja tijela, kojima ćemo započeti komunikaciju sa svojim dijelovima tijela i tijelom u cjelini, aktivno slušajući njihove priče. Kroz vježbe individualne improvizacije i kontaktne improvizacije promatrati ćemo gdje se krije napetost u našim tijelima. Biti ćemo sa svojom napetošću, igrati se s njom, voljeti je, ne osuđivati je i konačno pozvati i dopustiti otpuštanje.

SHELLY PHILLIPS

Pjevačica, tekstopisac, glazbenica i producentica. Rođena i odrasla u malom njemačkom selu, kao dijete majke bjelkinje i oca crnca, odmalena je preispitivala svoje mjesto na ovom svijetu. U potrazi za odgovorima, preselila se u Berlin, slijedeći majčine korijene, gdje je provela 10 godina. Berlin u je snažno oblikovao kao umjetnicu i čovjeka. Budući da je bila ženska, queer, crna umjetnica, suočila se s mnogo različitih iskustava, perspektiva, zajednica i izazova, koji su transformirali izgubljenosti i nepripadanje u snažan osjećaj suosjećanja za sebe i druge. Rad u berlinskoj underground pop kulturi, kazalištima, suradnja s više umjetnika, vodjenje vlastitog benda, dva EP-a, vokalno podučavanje odraslih i djece su iskustva koja sada ima iza sebe zahvaljujući svom trudu i kvaliteti.

Nakon dubokog uvida u glazbeni biznis, shvatila je da glazba nije samo tu da se kontruktira, već može biti i prostor za refleksiju i iscjeljenje. Proširenje vremena uvijek je bila njezina najjača vrijednost za stvaranje glazbe. Zvukovi koje ona stvara temelje se na frekvencijama za koje je potrebno vrijeme i prostor. Svjesna užurbanog svijeta u kojem živimo, sada je na prekretnici u svojoj karijeri, gdje se usredotočuje na to da bude osoba koja stvara prostor koji glazba treba da iscijeli u svojoj punoj snazi, kako bi se dogodila ekspanzija i transformacija u ljudima koji su odlučili hodati tim putem.

Na radionici ćemo osvještavati što znači zvuk, razvijajući osjećaj za vrijeme i prostor, na kojima se zvuk bazira. Istraživati ćemo vlastiti glas kroz svjesne tjelesne vježbe, grupno pjevanje i rad sa pjevajućim zdjelama.

KADA?

01.06.-07.06.2023.

Sa programom krećemo u četvrtak 1.6. i završavamo u srijedu 7.6.

Plan i program po danima će biti poslat mejlom zainteresiranima.

MJESTO ODRŽAVANJA:

Bale, Istra

Jedan od najljepših istarskih dragulja je gradić Bale smješten na zapadnoj obali Istre, 5 km od mora i netaknute obale. Mjesto je udaljeno od Rovinja svega 13 kilometara a od Pule 20 km. Ovaj srednjovjekovni kameni grad izgrađen je na brežuljku okružen nepreglednim maslinicima i vinogradima, i prepun je znamenitosti, skrivenog blaga, umjetnosti i kulture.

Točna lokacija retreata biti će poslata svima prijavljenima.

SMJEŠTAJ:

Kampiranje sa vlastitim šatorom na lokaciji retreata

ili

Smještaj u vlastitom aranžmanu izvan lokacije retreata.

CIJENA ZA CJELOKUPNI RETREAT, SA NOĆENJEM I HRANOM U KAMPING ARANŽMANU NA LOKACIJI RETREATA

Early Bird: 275 eura po osobi do 01.05.2023.

Sleepy Bird: 320 eura po osobi nakon 01.05.2023.

CIJENA ZA CJELOKUPNI RETREAT SA HRANOM BEZ NOĆENJA, U SMJEŠTAJU U VLASTITOM ARANŽMANU

Early Bird: 227 eura po osobi do 01.05.2023.

Sleepy Bird: 272 eura po osobi nakon 01.05.2023.

U oba slučaja u cijenu nije uračunat prijevoz do lokacije retreata.

Povrat novca nakon prijave i uplate nije moguć ( osim naravno zbog nekih novih izvanrednih okolnosti ovog ludog doba u kojem živimo od 2020. )

PRIJAVE na mail:

[email protected]

Poslušajte svoje srce. Ako vam zavibrira i osjećate da je TO baš ono što vam treba, pridružite nam se.

facebook mali