Foto: Slavenka Polojac

Ovnovi, ovo je mjesec kada za većinu u ovom znaku Univerzum sam stvara podlogu za neka lijepa događanja u narednoj godini. Također, podrška Univerzuma vam nosi neku vrstu pobjede. Nešto što si dugo želite, sada ćete si moći realizirati. Ribe, želja koja je u vama vezana za neku osobu, u emotivnom smislu, ide ka ispunjenju. Nekima od vas stoji iznenadna nova situacija koja će vam dati još jednu šansu, ali dobro pazite, ovo može biti i neka vrsta testa. Mjesec pred vama donosi dosta izazova.

atma.hr – 52
Lenormand karte, karte za proricanje prozvane su prema znamenitoj francuskoj proročici Marie Anne Lenormand (1772.-1843.). Predstavljaju najpopularnije karte za proricanje sudbine nakon tarot karata.

Danas se gotovo bez iznimke koristi manji špil koji se sastoji od 36 karata, koji je nastao početkom 19. stoljeća. Veliki špil je koristila sama Madam Lenormand i taj se sastoji od 54 karte, a stvoren je prema uzoru na tarot karte poznatog francuskog okultiste Etteille (1738.-1791.).

Prve karte nazvane njenim imenom počele su se proizvoditi svega nekoliko godine nakon smrti Madam Lenormand, kada je izdan špil od 54 karte za proricanje uz 5 knjiga koje su se bavile temama astrologije, hiromantije itd.

Ovo je generalno otvaranje za horoskopske znakove prema Lenormand kartama. Takve vrste prognoza, ne moraju rezonirati sa svima. Ako kod opisa događanja za vaš znak, nema to nešto navedeno što bi vas interesiralo, znači a se u to vrijeme neće ništa bitno događati, u nekom određenom segmentu života. Vrijeme ako će biti navedeno, tumačim kao krajnju granicu da se nešto dogodi.

U ovom mjesecu nam je i zadnji retrogradni Merkur ove godine pa nas to može u nekim stvarima zaustaviti, da se osjećamo kao da stojimo u mjestu. Pazite i na svoj način komunikacije, da se ne dogodi da padnu kakve riječi koje ne želite.

S druge strane, u nama će buditi želju da u te dane što više damo od sebe kako bi ostvarili neki osobni uspjeh, a to svakako treba iskoristiti. Neke velike razgovore, koji su vam od značaja, nemojte u ovom periodu nikako obavljati, ostavite to za naredni mjesec.

atma.hr – 52
OVAN

Ovo je mjesec kada za većinu u ovom znaku Univerzum sam stvara podlogu za neka lijepa događanja u narednoj godini. Također, podrška Univerzuma vam nosi neku vrstu pobjede. Nešto što si dugo želite, sada ćete si moći realizirati.

Mudrosti i lukavosti će vam trebati – i to skoro na svim segmentima. Nešto ćete saznati i to će vam biti neka vrsta još jedne lekcije životne škole. Svakako vam ovaj mjesec odiše uspjehom, posebno za materijalne stvari ili posao, to vam ide prvo ovaj mjesec. Susreta se isto vidi s nekim dragim osobama.

Slobodni u ovom znaku mogu se nadati i nekim romantičnim trenutcima, a na njima je hoćete li to nastaviti dalje ka trajnosti ili ne.  Više ćete biti okrenuti poslu i sami sebi nego nekim emotivnim početcima.

Sređuje vam se i novčano stanje i to posebno u zadnjih desetak dana ovog mjeseca. Ako ćete si željeti neke promjene glede posla, tu možete očekivati i pomoć prijatelja. A i neke prijatelje neki od vas će sagledati iz drugog kuta, tj. neki će vam pokazati svoju drugu stranu.

To će vam svakako dati neki drugi način razmišljanja pa i prema drugim osobama, da malo više važete  tuđe riječi. A ne da dajete sve od sebe, za sve redom.

BIK

Vama je svakako potreban odmor, ali od svega. Ako možete, uzmite si barem jedan dan da se odmorite onako baš za svoju dušu. Jer ova godina vam je, da ste svima na raspolaganju  bili – pa si razmislite je l’ vam to treba. Svakako vam je potrebno da se relaksirate.

Neki od vas će dobiti jednu lijepu vijest. Mjesec će vam biti ubrzan, a i bit će lijepih događanja, za većinu u ovom znaku. Bit ćete puni pozitivne energije, čekaju vas slavlja ili posjete javnim mjestima.

Vi koji imate neka dvoumljenja oko nekih osoba, dobro poslušajte što vam govori vaše unutarnje ja, nemojte samo brzati sa zaključcima ili odlukama.

Ako osjetite da vam treba mira, u duhovnom pogledu, uzmite si vremena malo za to, jer je dosta događanja oko vas i sve je ubrzano pa će vam to itekako trebati.

Drugu polovinu ovog mjeseca, bit ćete ponosni sami na sebe, jer se vidi neki vaš osobni uspjeh. Ako očekujete neke vijesti ili razgovore s nekom od  institucija, možete se nadati lijepim vijestima.

atma.hr – 52
BLIZANCI

Ovo je mjesec kada ćete moći u sebi si reći: “Sretno se osjećam”. U nekoj situaciji ste se malo zapetljali, a tu su vas  povukle ambicije. Sada vam ide prilika da to si riješite.

Sloboda je jako bitna za vas pa si malo razmislite gdje ste to sebe dali previše, što vas je počelo doslovno gušiti. I ovaj mjesec imate mogućnosti to izvesti na čistac, a ne davati sebe tamo gdje ne treba. Anđeo čuvar je uz vas pa čak i da ne primijetite neke znakove toga, puno puta u bitnim odlukama, ta energija će vam pomoći da izađete iz toga kao pobjednik.

Neki od vas koji žele mijenjati posao, probajte barem neke korake ka tome napraviti prije 13.12. kada Merkur kreće retrogradno, a tada se ne sklapaju nikakvi novi dogovori.

Dugo vremena ste sami sebe kočili, sada si vaše ambicije pokrenite. Nema smisla stajati u mjestu. Nemojte previše idealizirati neke osobe, da se ne bi za par dana razočarali.

U drugoj polovini ovog mjeseca, dosta ćete se osjećati veselo, a vide se i promjene na bolje na emotivnim odnosima. Većina vas će se  osjećati emotivno ispunjeno. Čvrsta ste osoba i to će vas motivirati da izađete iz neke situacije, samo s najboljim za sebe.

banner ostvari svoje

RAK

Prvo da kažem, u ovom mjesecu većini u ovom znaku vidi se emotivno ispunjenje. Pa bilo da imate partnera ili ste sami, stanje se popravlja. Slobodni, privlačit ćete svojim izgledom i energijom, a Univerzum vam daje i to da sami na prvu vidite tko je za vas, a tko ne.

Oni koji su imali neke razmirice s emotivnim partnerom, sada je mjesec kada možete to dovesti u ravnotežu, jer nema potrebe za tenzijama. Cijeli mjesec je vrlo dobar za rješavanje emotivnih problema.

Slobodni, isto tako ne bi trebalo da se previše povlačite u sebe i da sve oko vas gledate kroz greške osoba iz vaše prošlosti. Oni koji očekuju da se popravi situacija s novcem mogu očekivati neke promjene na tom polju. Malo ćete odahnuti.

Nekima od vas stoji pojava osobe iz prošlosti. Ta osoba nije vas sasvim izbacila iz misli pa tu pazite, samo da nesvjesno ne date toj osobi lažnu nadu. Razgraničite svoju pristojnost sa svojim osobnim željama.

Vi koji planirate proširenje obitelji, u ovom mjesecu imate lijepe šanse da se to dogodi. Ovo je mjesec novih početaka.

atma.hr – 52
LAV

U ovom mjesecu imate energiju s neba, koja vam donosi još veću ljubav prema sebi nego što ste to do sada osjećali. Iskoristite to, na najbolji mogući način.

Što se tiče obitelji, neke stvari će se rješavati i više dana, jer bi moglo doći do neslaganja u razmišljanju. Ne dajte da vas tu ponese nervoza, jer se time ništa ne rješava.

Bliske osobe bi mogle imati očekivanja neka od vas, nemojte samo sakupljati tuđe probleme unutar sebe. Nekima od vas zadnje dane ovog mjeseca popravlja se malo financijska situacija.

Ako neki od vas imaju neki problem sa širom obitelji, vidi se da će vas to dosta emotivno protresti, oslonite se na intuiciju. Emotivno je jako stabilan mjesec pred vama i vi koji ste u vezi ili braku možete očekivati dosta lijepih trenutaka.

Neke vama drage osobe možda ne znaju da i vi imate teške dane pa bi moglo doći do nerazumijevanja, stoga nemojte da vam manji nesporazumi s tim osobama donesu neraspoloženje.

DJEVICA

Usprkos retrogradnom Merkuru, koji će sve nas malo usporavati, za vas je ovo mjesec jako brzih događanja, ali i nekih brzih odluka, gdje ćete morati trenutno donijeti neku odluku.

Velike promjene su pred vama, na koje bi netko iz vaše bliske okoline mogao reagirati čudnom  brigom. Nemojte da vas to dovede do toga da se dvoumite oko nečega, jer se radi o brizi osobe koja ne zna što će sama sa sobom od dosade.

Ne dajte da vas tako netko dovede do toga da razmišljate i stanete pred pozitivnim promjenama koje vam idu.

Vi nikada ne radite nešto na brzinu pa nemojte zastati pred tim brzim odlukama. I u emotivnim odnosima, isto tako neke brze odluke s vaše strane. Samo vi slušajte sebe i nećete pogriješiti. Maknite se u ovom mjesecu od zavidnih osoba, ne dajte da vas guši mišljenje takvih koji su daleko ispod vas.

Slobodnima stoji novo poznanstvo, a to je netko sasvim vam za sada nepoznat. Vi koji ste u vezi ili braku, puno iznenadnih događanja, koje mogu izaći na dobro po vas.

atma.hr – 52
VAGA

Ovo je mjesec, kada ćete shvatiti da koristite premalo od života i da šanse koje vam mogu mijenjati život idu kraj vas.

Vama kojima je netko u prošlosti slomio srce, vi ćete se u ovom mjesecu maknuti i napokon uzdignuti iz takvih razmišljanja i tako otvoriti nove šanse za sebe.

Što se tiče vašeg društvenog kruga, dajete sebe svakome po zasluzi.

Na poslu se dajete previše pa sada tu malo važite, jer je očigledno da osobe koje ne daju sebe niti pola od vašega truda prođu bolje od vas.

Dosta promjena ćete napraviti za sebe i maknuti se u svoj mir, što vam itekako treba. To će vam itekako podići samopouzdanje.

Sada više nećete samo tako, bilo kome  gledati “kroz prste”.

ŠKORPION

Za većinu vas u ovom znaku, vidi se da ćete donijeti neke odluke, koje se neće svidjeti baš vašim ukućanima. No, vi se držite svog stava i nema mjesta tome da radi drugih ne slušate sebe.

Neke osobe kojima ste dosta toga ranije tolerirali, sada ćete ih staviti malo na distancu. Nema potrebe da osjećate krivnju, to je znak samo da cijenite sebe, što je sasvim u redu.

Neke nove ponude su vam moguće pa nećete biti spremni da prihvatite to odmah, jer ste previše suzdržani. Vama kojima se pojavi nova osoba u životu, ići ćete polako u to sve, ali nemojte samo da druga strana to shvati kao da vi niste zainteresirani.

Nema potrebe za ičim žuriti, ali zato je najbolje reći to što mislite i drugoj strani, samo da ne ostavite krivi dojam.

Nekima od vas, pravo oslobađanje od toksičnih odnosa i osoba. Ovo je pravi mjesec za to.

Vama koji imate u blizini osobu koja voli dominirati nad vama i tu je vrijeme da napravite crtu. Budite krojač svojega života.

atma.hr – 52
STRIJELAC

Neki od vas će u ovom mjesecu na neke ljude ostaviti dojam dominacije, kontrole, dojam da imate svoj život u vlastitim rukama.

I to je dobra stvar, samo tako možete neke dijelove života dovesti u red, jer ste predugo zatvarali oči pred bitnim stvarima, koje su vas samo vukle da stojite u mjestu. A to niti malo ne sliči na vas, vašu energiju i narav. Jako je dobro da time završite ovu godinu i da odahnete od tuđe toksičnosti.

Slobodnima u ovom znaku stoji neki vid novog poznanstva, a za vas u vezi ili braku, vidi se da će svađe kojih ih je bilo biti sve manje.

Stoji vam neka vrsta kreativnosti, prilika je pred vama da to podignete na višu razinu, možda ćete jednog dana imati prihod od toga.

JARAC

Neke želje ste gušili u sebi, a nije trebalo tako biti. Sada vam pristiže energija koja će sve pokrenuti u smjeru da vam se te iste želje ispune. Ovo je vrijeme kada će vam sve ići nekako jedno za drugim, a na vama je da samo malo djelujete.

Nekima od vas, koji imate odnos s lošom komunikacijom, bilo da se radi o obitelji ili prijateljstvu, ovaj mjesec nosi šansu da se ovaj odnos sredi. Borbeno ćete rješavati neke stvari oko sebe, koje se neke slabije osobe ne bi usudile niti pokušati.

Malo samo radite na svojem strpljenju i ne dajte se isprovocirati. Ovo je vrijeme kada morate mirno i lukavo djelovati. Imat ćete šanse da na neki način malo pomognete i nekima kojima je to potrebno, a to ne mora značiti samo novčanu pomoć.

Vi koji imate neke ideje da radite nešto sami za sebe, probajte barem neke kontakte ostvariti da se to pokrene prije 13.12.. Ako vam vrijeme ne dozvoli do tog datuma, kada Merkur kreće retrogradno, ostavite sve za idući mjesec.

Pozitivnu energiju ćete sijati svuda oko sebe, no i nemojte tu energiju sijati i na osobe koje nisu toga vrijedne. Malo se okrenite duhovnosti.

atma.hr – 52
VODENJAK

Neki pripadnici ovog znaka su na neki način u prošlom periodu počeli malo više vjerovati u sebe. A  baš to vam u ovom mjesecu nosi neka događanja, da sami sebi i potvrdite taj stav, koji je predugo doslovno spavao u vama. U vama se budi i vjera i nada i vidi se jedna lijepa harmonija u vama.

Neki od vas koji imate probleme s poslom, pokrenite se i napravite nešto za sebe. Vi puno više radite nego što je to cijenjeno od nadređenih, a to će vas isto tako motivirati da se okrenete sebi samima.

Neki od vas koji su se malo emotivno povukli u sebe, malo promijenite taj način razmišljanja. Vi koji ste u vezi ili braku, mogući problemi radi uplitanja osoba koje se nemaju pravo miješati u neke vaše emotivne odluke.

Moguća je poslovna ponuda, gdje vas ne mora od početka čekati neki veći iznos novca, ali ćete se na tom moguće novom poslu puno bolje osjećati nego sada.

Nema mjesta uznemirenosti, samo se ne dajte isprovocirati pa da kasnije žalite radi vlastite brzopletosti. Maknite nervozu zbog nebitnih osoba iz svoje duše. Sebi se posvetite.

RIBE

Ovo je mjesec kada će većini u ovom znaku biti potrebno dosta hrabrosti pa stoga, malo radite na sebi, da ne uzimate srcu neka događanja i da ih previše analizirate.

Poslovno je kod vas sve u redu i tu možete biti ponosni na sebe. No, nije sve u poslu, malo bi neki od vas trebali raditi na svojem društvenom životu. Nikako se ne zatvarati u kuću i sami u sebe.

Nemojte u želji da se dogodi neka promjena za vas, burno reagirati. Pripazite malo na svoju nervozu, da vas ne odvede u krivom smjeru. Rješavat će se neka situacija koja ima veze s emocijama, a vi ćete se na neki način prvo unutar sebe mijenjati na bolje.

Ta promjena u vama, će neke od vas možda malo i zbuniti, ali nemojte da vas to zaustavi. Postojat će želja da si popravite materijalno stanje, no dobro pazite što radite, treba dobro sve provjeriti.

Želja koja je u vama vezana za neku osobu, u emotivnom smislu, ide ka ispunjenju. Nekima od vas stoji iznenadna nova situacija koja će vam dati još jednu šansu, ali dobro pazite, ovo može biti i neka vrsta testa. Mjesec pred vama donosi dosta izazova.

Slavenka Polojac

slavenka8_