FriendlinessSlika s dva stabla prikazuje pravi temelj svakog prijateljstva i svakog odnosa koji je zdrav i zreo. Ovo bi trebao biti i temelj svakog ljubavnog odnosa. Krošnje mogu i trebaju biti isprepletene, dajući sinergijsku ljepotu svemu u čemu dvije osobe zajedno sudjeluju i što udruženo stvaraju. Narančastu boju ova dva stabla mogu stvoriti jedino u zajedništvu. Niti jedno samo za sebe to nije sposobno, jer jedno je žuto, a drugo ružičasto. No, korijen svakog stabla je individualan!

Ovdje se ne radi o imeli koja raste na hrastu kao poluparazit i svojim korijenčićima crpi hranjive sokove iz hrasta umjesto iz zemlje, te bez hrasta ne može preživjeti. Ne, ovdje su dva razvijena stabla koja mogu opstati svako za sebe neovisno o onom drugom. Samo ih ljubav, naklonost i ljepota zajedništva povezuje.

Ovo nije odnos ovisnosti, međuovisnosti niti energetski vampirizam. Ovo je odnos cijenjenja različitosti drugoga koje dolazi iz poznavanja i cijenjenja samoga sebe, odnos u kojem se oboje raduju zajedništvu dok ono postoji, i u kojem se s lakoćom pušta drugog da ode svojim putem ako i kada dođe vrijeme za to.

Ova zen karta ukazuje da ste spremni za umijeće prijateljstva. Usput, mogli biste primijetiti da više niste zainteresirani za sve moguće drame i romanse u koje su drugi ljudi uključeni. To nije gubitak. To je rođenje veće i ljubavnije osobine koja proizlazi iz punoće iskustva. To je rođenje ljubavi koja je zaista neuvjetovana, bez očekivanja i zahtjeva.

Boris Pecigoš, Reiki majstor i učitelj
https://boris-pecigos.com

77 OSHO ZEN TAROT