Iskreni ljudi prilaze religiji kako bi naučili voljeti i kako biti dobri prema drugima. Svi veliki spisi svih religija i svi veliki sveci svijeta uče, ne kako postati musliman, kršćanin, hindus, židov ili budist, već kako dostići znanje o Istini. Istina ne može biti različita na različitim mjestima i u različito vrijeme. Istina je univerzalni princip.

Ono što danas učimo u školama i na sveučilištima su relativne istine koje su vrlo važne u našem praktičnom svakodnevnom životu: kako biti dobar inžinjer ili informatičar ili menadžer ili poslovni čovjek. Ali koja je temeljna istina? Tko sam ja? Odakle dolazim? Što je svjesnost? Koja je svrha ljudskog života?

Shvatiti prirodu svjesnosti u nama je istina. Svaki dio našeg tijela se mijenja, čak se i naš um u određenoj mjeri mijenja. Ali postoji nešto što je konstanta kroz sve ove promjene, a to je naša svjesnost.

Stoga, kad govorimo o religiji, ne govorimo o nekim uvjerenjima ili slijepom vjerovanju ili određenom setu rituala. Govorimo o znanosti koja nam pruža razumijevanje i iskustvo istine – temeljne istine koja je u nama i u svemu. Ta istina donosi harmoniju među ljudima i harmoniju među svim živim bićima. Bez te istine, sve harmonije nemaju nikakvu ili imaju neku malu vrijednost.

Prethodna objavaLjekovite biljke – Kamilica
Slijedeća objavaJedno u Duhu
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".