Image by jcomp on Freepik
Važnost daha je neupitna, no unatoč tome mi obraćamo vrlo malo pažnje na vlastiti dah. Promatranjem, a zatim i svjesnim utjecajem na naš udah i izdah, na način da ih postepeno vraćamo ka njihovom idealnom ritmu i dubini, mi zasigurno poboljšavamo svoje mentalno, tjelesno, i duhovno zdravlje.
Na ovoj radionici se upoznajemo sa vlastitim dahom radeći iznimno moćnu vježbu disanja po sustavu Katsuzo Nishija. Vježbe disanja koje je Nishi pronašao su zapravo univerzalne, to jest o njima govore mnogo starija učenja. Međutim ono što je Katsuzo Nishi uspio jeste to da ih je iznimno pojednostavio, te ih tako učinio još pristupačnijima današnjem čovjeku.
Razlog zbog kojega sam se ovoga puta odlučio koristiti Nishijev pristup jeste upravo praktična jednostavnost samih vježbi, te vidljiva struktura koja čovjeka potiče na svakodnevnu praksu – iako sam u pravilu protiv toga da ovisimo o strukturama, jer za mene osobno dah predstavlja nešto mnogo svetije i intimnije.
Radionica će trajati cca 2h, a u koliko se odlučite sudjelovati na istoj biti će potrebno da si pripremite prostor u kojem ćete imati dovoljno mira, prozračnosti, i svjetlosti. Vježba se izvodi u ležećem položaju na način da na tvrdu podlogu stavite tatami ili prostirku za yogu na kojoj ćete ležati bez jastuka, ili ako je baš potrebno možete pod glavu staviti podlogu maksimalne debljine od 3 cm.

Također je bitno da uz sebe imate vode, te nešto za pisanje kako bi mogli zapisati osnove koje će vam biti potrebne ukoliko se odlučite ovu vježbu integrirati u svoju svakodnevnicu.

Krajnji rok prijave je 02.02., a vašu prijavu potvrđujete uplatom preporučene donacije u iznosu od 15 eura.
Za prijavu i više informacija javite se putem maila na; [email protected]