Foto: pixabay.com

Ove godine ćete jako napredovati u svim aspektima života. Bit će izazova, osobito u drugoj polovici 2024., ali oni će donijeti velika učenja za vaš osobni i profesionalni život, koja će vas usmjeriti u pravom smjeru. Osim toga, Saturn će vas ove godine zaštititi, držati podalje od sporova i čak vas braniti u sudskom slučaju, ako ga bude. Ovo je sjajna godina ako ste u braku, drugi će vas doživljavati kao moćan par. Ako ste slobodni i slučajno se zaljubite, nemojte odgađati s iznošenjem osjećaja jer možete očekivati pozitivan odgovor. Ako postoji bilo kakav problem s kožom ili živcima, nemojte biti nemarni. Rahu i Ketu mogu utjecati na zdravlje vašeg supružnika, što vam može uzrokovati određeni stres.

atma.hr – 52
Promijenite posao, preselite se u novi dom i upoznajte svog budućeg bračnog partnera

2024. godina bit će simbolično podijeljena u 2 dijela: prvo će vas Svemir dovesti do fenomenalnog proboja u karijeri, a od rujna/septembra ćete strmoglavo uroniti u svoj osobni život.

Nadolazeća 2024. godina značajna je jer njen broj 8 u sustavu tarota označava prepreke kroz koje osoba mora proći kako bi upoznala sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu. To znači da će otpor prema vlastitoj prirodi i pokušaji da se, poput Lava, drže u kavezu, loše utjecati na zdravlje (osobito na glasnice) i financijske tokove.

Što se tiče glavnog astrološkog trenda, on je diktiran položajem karmičkih čvorova u znakovima Ovan-Vaga, što nam daje dva koridora pomrčine: od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila i od 18. rujna/septembra do 17. listopada/oktobra. Zanimljivo je da u jesen pomrčine počinju glatko prelaziti u znakove Djevice i Riba pa Svemir počinje mijenjati živote predstavnika ovih zviježđa, osim Ovna i Vage.

Za Djevice će period od rujna/septembra 2024. godine biti najozbiljniji na ljubavnom planu, a vjerojatno ćete sresti osobu koja vam je poslana odozgo kao sudbinski partner. U vašem partnerskom sektoru je Saturn koji je odgovoran za statusne osobe – osoba će biti barem 7 godina starija od vas i imat će viši društveni položaj.

Inače, nju možete sresti na mladi Mjesec u Ribama 10. ožujka/marta, no važnu odluku u vašoj vezi donijet će pun Mjesec i pomrčina u Ribama 18. rujna/septembra.

atma.hr – 52
Pomrčine od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila

Proljetni koridor pomrčine odvijat će se u vašim sektorima financija i promjena, što znači globalne promjene u novčanom toku i ozbiljne događaje kriznog tipa koji vam mijenjaju život. Vjerojatno ćete doživjeti promjenu plaće ili zarade – 25. ožujka/marta doći će do pomrčine i punog Mjeseca u Vagi, čime će se okončati problem koji je mogao sazrijeti 14. listopada/oktobra 2023. godine. Na primjer, možda ste počeli primati novac iz novog izvora, a sada ćete imati kraj ove financijske situacije ili općenito povećanje novčanog toka.

Također ćete u ovom razdoblju osjećati veliku želju da poradite na svom samopouzdanju. Vladarica pomrčine, Venera, bit će u sektoru partnerstva – mnogo toga u vašoj procjeni sebe bit će vezano za to kako se vaš muškarac odnosi prema vama. Vaša bi se plaća također mogla povećati.

No, pomrčina i mladi Mjesec u Ovnu 8. travnja/aprila dogodit će se u vašem sektoru transformacije i krize, što može donijeti neku prekretnicu u vašoj sudbini. Možda ćete se odlučiti na ozbiljnu promjenu, a ona će se ticati vaših veza – vladar pomrčine, Mars, bit će u vašem bračnom sektoru. No, moguće su promjene u radnom okruženju jer Mars može donijeti ponovno potpisivanje ugovora o radu.

Veliki Stellium u Biku

Od najvažnijih pozitivnih strana 2024. možemo očekivati ​​Veliki financijski stelij u Biku koji će se dogoditi u travnju/aprilu i svibnju/maju zahvaljujući skupu planeta predvođenim Jupiterom, glavnim ‘Djedom Mrazom’ u astrologiji. Za Djevice se očekuje skupina planeta u vašem sektoru putovanja i obrazovanja, kao i bogatstvo – možete dobiti ogroman dar od Svemira.

Važno je analizirati događaj do detalja, jer je Jupiter u vašoj karti odgovoran i za nekretnine i za ljubavne odnose, što znači da se oba ova životna područja mogu doslovno fenomenalno transformirati u samo 2 mjeseca – prijeći ćete u poboljšane uvjete, a možete upoznati osobu svojih snova!

Djevicama u braku Stellium može donijeti pobjedu na sudu, dobivanje velike svote novca i početak školovanja.

atma.hr – 52
Aspekt milijunaša u lipnju/junu

No, od 1. do 8. lipnja/juna na nebu će se formirati aspekt između financijskog planeta Plutona i Jupitera, što će Djevicama donijeti prilike. Štoviše, događaj će biti 100% povezan s vašom karijerom, budući da će se oba planeta nalaziti u sektorima koji su odgovorni za posao i profesiju – očekuju vas velike zarade zahvaljujući svakodnevnom radu.

Moguće je da će vam doći velika svota novca, na primjer, zbog razvoja aktivnosti na internetu.

Od 25. svibnja/maja Jupiter ulazi u vaš sektor karijere i postignuća, što znači da od ovog razdoblja i tijekom cijelog ljeta imate priliku dobiti nevjerojatno unaprjeđenje! Dobit ćete zadatak koji će vas natjerati da malo podignete razinu znanja, ali na kraju se zahvaljujući njemu možete ozbiljno obogatiti.

Merkur retrogradan u sektoru tajni i putovanja

Od 5. kolovoza/avgusta do 28. kolovoza/avgusta Merkur će biti retrogradan u vašem sektoru tajni i podsvijesti, kao i duga putovanja – možete se baviti psihoterapijom, češće obavljati nekakva skrivena dopisivanja ili sastanke. Osim toga, planet vam može donijeti putovanje na mjesto gdje ste već bili i tamo vas očekuju važni događaji.

Poželjet ćete i smršavjeti, pregledati se, obratiti pozornost na san i neke skrivene probleme svoje duše. U takvim trenucima osoba je privučena proučavanjem svoje prošlosti i komunikacijom s ljudima s kojima ste odavno izgubili kontakt.

atma.hr – 52
Pomrčine od 18. rujna/septembra do 2. listopada/oktobra

Vaš život se počinje mijenjati, posebno u privatnom životu i braku, jer je očito da se posljednjih godina pripremate postati zrelija osoba za zreliju vezu. Unatoč činjenici da koridor pomrčine službeno počinje 18. rujna/septembra, nepovratnost promjena i sudbinski utjecaj zvijezda na vaš život osjetit ćete već od mladog Mjeseca u Djevici 3. rujna/septembra.

Dispozitor događaja, Merkur, bit će u sektoru tajni, što znači da ćete započeti fazu koju želite sakriti od drugih. Ili će uslijediti putovanje na mjesto koje vam je važno, ali opet, odlučit ćete taj važan događaj proživjeti sami sa sobom ili sa značajnim partnerom.

Za vrijeme emotivne pomrčine i punog Mjeseca u Ribama 18. rujna/septembra morat ćete donijeti odluku o vezama, a moguće je da će se u vašem životu pojaviti osoba starija od vas koja je spremna preuzeti odgovornost za vašu romansu.

Osim toga i sami ćete se osjećati zrelije i iskusnije, kao da vas je karma sama dovela u ovu vezu. Tijekom te iste pomrčine može se dogoditi važan događaj u vašoj karijeri koji će uvelike promijeniti vaš status.

Ako ste u paru, tada vam pun Mjesec može donijeti vjenčanje ili odluku s partnerom oko pitanja kredita ili hipoteke.

Mlad Mjesec i pomrčina u Vagi 2. listopada/oktobra mogu vam donijeti ažuriranja po pitanju plaće, na primjer, možda ćete imati novi način zarađivanja putem komunikacije ili putovanja.

Retrogradni Merkur u sektoru nekretnina od 26. studenog/novembra do 15. prosinca/decembra

Krajem godine možete se odlučiti na preseljenje ili ozbiljno preuređenje doma jer će vaš planet Merkur “proraditi” u sektoru vašeg mjesta stanovanja.

Možete promijeniti svoju prijavu ili općenito seliti iz jednog stana u drugi. Dispozitor Merkura u Strijelcu – Jupiter – nalazit će se u vašoj kući svrhe i statusa pa će se vaš životni standard i svakodnevica svakako poboljšati.

ATMA/wday/Pripremila: Suzana Dulčić