Kada postignete točku u kojoj ćete reći da sami sebe prihvaćate, puno toga će se promijeniti. Promijenit će se vaš pogled na svijet, postat ćete tolerantniji prema drugima i lakše ćete prihvaćati kritike na svoj račun. Primjedbe neće utjecati na vas jer duboko u sebi znate da se volite.

atma.hr – 78
Nije lako prihvatiti samog sebe sa svim pogreškama. Ali ako uspijete u tome onda ćete iz svog života otkloniti zabrinutost i nećete se više uznemiravati ako vas netko kritizira, prenosi uspesnazena.com.

Kada budete bolje prihvaćali sami sebe lakše ćete prihvaćati i druge. Tretirajte sebe onako kako želite da vas drugi tretiraju, oslonite se na sebe baš onako kako biste željeli da se oslonite na partnera. Kada budete uspjeli u tome, imat ćete što i pružiti drugima.

Čini mi se da je to osnova mudrosti koja kaže: ako ne voliš sebe, ne možeš voljeti ni druge. Kada ne volite sebe, onda se često ne razumijete i skloni ste samokritici. Bojite se usamljenosti i izbjegavate biti sami, ulazite u veze iz pogrešnih razloga ili zaglavite u pogrešnoj vezi.

Kada sebe ne volite, u ljubavnom odnosu vidite početak i kraj svega, a naročito vlastite sreće pa i života samog te ste spremni žrtvovati sebe i svoje potrebe za druge. Kada izgubite voljenu osobu, naročito ako se osjećate odbačenim, izgubite i sebe, ako se ne volite.

atma.hr – 75
Dodirne li vam svaka kritika i primjedba srce? Ako se to događa onda očito niste previše zadovoljni sami sa sobom. Promijenite neke navike, a i način razmišljanja.

Savjeti kako lakše prihvatiti samog sebe:

Sjetite se jedne ili dvije manje pogreške koje znate o sebi. Recite sebi da kroz deset godina njih neće više biti pa je svejedno ako sada postoje. Možda vam nije još jasno zašto imate određene mane, ali s vremenom ćete možda razumjeti.

Više puta dnevno sjetite se da svi ljudi imaju dobre i loše karakteristike. Budite strpljivi sami sa sobom. Niste još prestali učiti –  učimo se cijeli život.

Ako vjerujete u višu silu onda uvjerite sebe da vas ta sila voli takvog kakvi jeste. Na sličan način vas vole i roditelji. A pokušajte to i sami.

Naučite se razmaziti, a da ne trošite puno. I pokažite sami sebi da se volite.

Pomislite na svoje karakteristike koje ne volite, a ne možete ih promijeniti. Ima li u tim karakteristikama nešto što bi mogli zavoljeti?

Pomislite na nekoga koga volite. Volite li ga unatoč njegovim manama? Zašto ne bi mogli na taj način i sami sebi dati nešto ljubavi?

atma.hr – 39

Vježbajte primanje ljubavi – želite li istinski voljeti, morate znati primiti ljubav i biti svjesni da je zaslužujete. Prihvatite ljubav koju vam daju bliski ljudi, njihova dobra djela, lijepe riječi, komplimente i poklone. Vježbajte sami sebi govoriti “Volim te”, volite se bezuvjetno i takva ljubav će vam ispuniti srce.

Vježbajte reći “ne” – nemojte se osjećati krivim ako želite nekoga odbiti ili niste raspoloženi za nešto što drugi traže od vas. Radite ono što vaše srce želi (bez da zanemarite i povrijedite drugog), a nemojte raditi nešto samo da udovoljite drugima.

Radite ono što volite – ako možete pronaći nešto što stvarno volite raditi i tako provodite vrijeme, pronaći ćete ljubav, radost i sreću u svom srcu.

Odnosite se prema sebi kao prema najboljem prijatelju.

Oprostite – ostavite prošlost iza sebe i budite prisutni u svakom novom danu. Oprostite sebi sve napravljene pogreške, žaljenja i propuste. Vrijeme je da krenete naprijed.

Njegujte se – pronađite vrijeme za sebe i njegujte se fizički, emocionalno, mentalno i spiritualno. Radite ono sto vam pruža osjećaj mira, veselja i ljubavi. Idite u šetnju, bavite se sportom, vježbajte, plešite, zdravo se hranite i spavajte.

Osjećajte se dobro sami sa sobom – Pogledajte se u ogledalo, nasmiješite se i recite sami sebi “Volim te, vrijedna sam ljubavi”. Slušajte omiljenu glazbu i čitajte knjige, igrajte se s kućnim ljubimcima, budite ponosni na svoja postignuća, pišite dnevnik o svojim životnim snovima i ciljevima.

atma.hr – 78
Nemojte se uspoređivati ​​s drugima – Svaki čovjek je jedinstveno biće i svatko ima drugačiji talent. Usporedba s drugima izaziva negativne emocije, poput narušenog samopouzdanja, depresije, zavisti i ljubomore. Usredotočite se na vlastitu unutarnju snagu, upoznajte sebe i otkrijte darove koje imate.

Ne morate biti savršeni – Prestanite se kritizirati što niste savršeni. Nastojte dati najbolje od sebe, a ako ne postignete savršenstvo, prihvatite da to ne znači da ste doživjeli poraz.

I još nešto…

Kada postignete točku u kojoj ćete reći da sami sebe prihvaćate, puno toga će se promijeniti. Promijenit će se vaš pogled na svijet, postat ćete tolerantniji prema drugima i lakše ćete prihvaćati kritike na svoj račun. Primjedbe neće utjecati na vas jer duboko u sebi znate da se volite.

uspesnazena.com

106 SNAGA OSJETLJIVOSTI

LIPOSOMALNI VITAMIN C

liposomalni vitamin c

Najveća apsorpcija vitamina C u tijelu!

Tijekom posljednjih nekoliko godina, liposomalni vitamin C sve više zauzima mjesto najboljeg oblika uzimanja suplementa vitamina C jer omogućuje njegovu visoku iskoristivosti ili apsorpciju u tijelu.

Sangreen liposomalni vitamin C u 5 ml sadrži 1000 mg vitamina C u obliku natrij askorbata, što ga čini najjačim liposomalnim vitaminom C na tržištu. Priloženim dozatorom odmjeriti 2,5 ili 5 ml liposomalnog vitamina C i pomiješati u čaši vode ili voćnog soka, jednom dnevno, ujutro ili rano poslijepodne. Pogodno i za djecu. Ne sadrži alkohol.

Cijena: 130 kn / 250 kn - Kupi ovdje