Teško je stati pred sebe i reći „joj baš sam zeznuo“ i krenuti dalje snažan, samouvjeren i pun duha osjetiti snagu prirode, ljubavi i jedinstva. Neki će radije i dalje njegovati otuđenost od samih sebe i drugih i okrivljavati sve i svakoga za svoju nesretnu sudbinu.

atma.hr – 78
Većina nas rodi se sa spoznajom o duhovnosti u ovom realitetu koji zajedno proživljavamo. Zato i većina nas svjesno ili nesvjesno traga za duhovnošću i spiritualnošću cijeli život. Na razne nas putove i stranputice može odvesti potraga za duhovnošću od koje se osjećamo odvojeno, stasanjem na planetu Zemlji. Sa kojim se sve znanjima i neznanjima možemo susresti, saznajemo kroz utjelovljenje u tijelo kojim tada kročimo zemljom.

Kako bismo uspostavili odnos sa „izgubljenom“ duhovnošću, koristimo razne alate kako bismo ju probudili (oni koji naravno rade na tome). Nekada su se takve prakse, iako su i danas mnogima nedokučive i izazivaju bojazan, smatrale vradžbinama i magijom. No i danas se primjena usmjerene energije sa izuzetnom lakoćom može djelovati i na pojedinca, kao i na mase u „dobre i/ili loše“ svrhe.

Danas ipak imamo malo „razvijenije alate“  kojima pokušamo nadomjestiti nedostatak duhovnosti, tj. „izgubljenu duhovnost“, kroz razne nekada okultne i ezoterične prakse. Magija, kabala, religije, scijentologija, vlaška magija, voodoo pristup, meditacija, kreativna vizualizacija ili bilo kakvo usmjeravanje energije pokušavaju nadomjestiti neki „nedostatak“, koji mnogi osjećaju na Trećem kamenčiću od Sunca.

atma.hr – 39

Numerologija, astrologija, religije, pa čak i konvencionalne i akademske znanosti pokušaju nam ponuditi razna rješenja koja bi nas mogla približiti ili pak udaljiti od same spiritualnosti. No tajna traganja za nekom davno izgubljenom duhovnošću unutarnjim mirom, srećom i ljubavi koja kao da se događa daleko mimo nas, je u nama samima. I kao pojedincima i kao cijelom kolektivu.

Usmjeravanje energije je maksimalno slobodan izbor, tako da svatko tko se koristi energijom i pokretanjem energetike u sebi, može to koristiti kao posebnu i lijepu nadogradnju ovom životu, no isto tako može si i naštetiti kroz znanje ili neznanje koje mu je ili nije dostupno. Većina ljudi radije će za svoju sudbinu upirati prstom u druge i govoriti da su oni krivci za njihovu sudbinu ili njen ishod, zaboravljajući da odrastanjem sam imaš snage, znanja i prava koristiti energiju za svoj osobni razvoj pojedinca i kao pripomoć i drugima, ako si u stanju.

Teško je stati pred sebe i reći „joj baš sam zeznuo“ i krenuti dalje snažan, samouvjeren i pun duha osjetiti snagu prirode, ljubavi i jedinstva. Neki će radije i dalje njegovati otuđenost od samih sebe i drugih i okrivljavati sve i svakoga za svoju nesretnu sudbinu. Danas kao što sam navela ima mnogo alata koje možemo utkati u svoje kročenje na zemlji i malko se približiti duhovnosti za kojom bjesomučno tragamo.


Widget not in any sidebars

Zašto mnogima uspijeva? Zato jer zaista vjeruju u snagu duha, duše, jedinstva, ljubavi i beskonačne povezanosti sa kreativnošću iz koje izvire ljepota i snaga prekrasne spiritualnosti i energije. Poveži se sa svojom istinskom prirodom koja tinja u tebi od rođenja i utkaj u postojanje što ljepše energije sa kojih će drugi lakše i jednostavnije doći do spoznaja, koje smo zaboravili odrastanjem i drillingom svijeta odraslih, koji su nas usmjerili svakamo, osim našoj vlastitoj iskonskoj prirodi.

Nera Crnčić

25 BHAGAVAD GITA

BHAGAVAD GITA