Foto: pixabay.com

Mnogi od nas se radije drže sigurne zone u kojoj je prilično monotono i dosadno, nego što će odabrati avanturu upoznavanja sebe kao čovjeka srca. Kada bismo samo mogli srušiti barijere uma, dodirnuli bismo nebo!

atma.hr – 52
Hermesov zakon kaže – kako gore, tako dolje.

Svemir (makrokozmos) je neograničen prostor. Čovjek (mikrokozmos) je isto tako bezgraničan u svojoj mogućnosti širenja.

Međutim, čovjeku je um postao najveća zamka i smetnja ka njegovom beskrajnom putovanju izvan vremena i prostora.

Um je stvaralačka snaga koja ideje crpi iz sveopće inteligencije svemira i prenosi ih u konkretne oblike, ali glavni pokretač, odnosno kormilar jeste srce.

Kada je čovjek shvatio da ima ogromne intelektualne moći, on je počeo zaboravljati srce i stvorio je rascjep unutar sebe, pokidao most koji spaja obalu razuma s obalom srca.

Počeo se ponašati na isključiv način, birajući da razumom isključuje srce.

Ako nešto uradimo srcem, ubrzo se uključi um koji smisli tisuću razloga da smo na pogrešnom putu i ubacuje nam narastajuće zrno sumnje, te ubrzo prestajemo sa širenjem i skupljamo se u zonu logičkog i racionalnog uma.

atma.hr – 52
Kada radimo srcem, mi i dalje ostajemo razumna bića, ali se plašimo gubitka kontrole. Taj strah nas drži na zemlji, u statičnom položaju.

Mnogi od nas se radije drže sigurne zone u kojoj je prilično monotono i dosadno, nego što će odabrati avanturu upoznavanja sebe kao čovjeka srca.

Kada bismo samo mogli srušiti barijere uma, dodirnuli bismo nebo – kao što kaže jedna misao:

“Jedino srcem možemo dotaknuti nebo!” – Rumi

duhovni-razvoj.blogspot.com