atma.hr – 52
Prakticirajte yoni mudru u napornim danima s mnogo stresa kako bi se vaš živčani sustav stabilizirao i samim tim umirio psihičku napetost …

 

Svi proživljavamo ponekad vrlo naporne dane, a doživljavamo često i mnogo stresa i primamo informacije koje u stvari bombardiraju naš sustav. Yoni mudru koristimo upravo da bi se distancirali od buke i kaosa vanjskog svijeta i povukli u mir našeg uma.

Ova mudra se koristi kako bi nas potpuno distancirala od svega suvišnog i dozvolila da uđemo u sebe. I samo njezino ime znači “maternica”, jer poput bebe u maternici vježbač nema kontakta s vanjskim svijetom i samim tim ne dolazi do eksternalizacije svijesti. Vježbanjem ove mudre živčani sustav se smiruje i stabilizira, tako smirujući psihičku napetost.

atma.hr – 39

Sjednite u udoban položaj uspravnih leđa i glave.

Sastavite dlanove i prste kao na slici i udišite lagano i duboko dok ne osjetite poboljšanje.

Ova mudra pomaže i da se u tijelu aktivira yin energija, koja se inače nalazi u trbuhu, odnosno dijelu solarnog pleksusa, u Hara centru.

Pomaže i da se prana usmjeri kroz tijelo umjesto da se rasprši okolo, tako potpomažući i plodnost.

Peđa Matić / lovesensa.rs

36 TAO TE CHING

Lao Tzu: TAO TE CHING

tao te ching

Dragulj kineske filozofije

Tao Te Ching napisan je prije 2500 godina i klasik je kineske kulture no odavno je prerastao granice svog porijekla i danas se svrstava u bezvremenske vrhunce svjetske literarne baštine.

Napisan je na klasičnom kineskom jeziku, slikovnom jeziku koji ne poznaje interpunkcijske znakove, nema aktiv ili pasiv, nema jedninu i množinu, padeže, gramatički rod ni glagolsko vrijeme. Usto, u taoističkoj maniri, neki su dijelovi teksta namjerno nejasni i dvosmisleni, ostavljajući slobodu vlastitog doživljaja i tumačenja. Zbog toga je svaki novi prijevod veliki izazov.

Cijena: 69 kn - Kupi ovdje

1 KOMENTAR

  1. ovu mudru uvijek koristi Trump. Jeste to skužili? uvijek sjedi tako da drži ruke između koljena u ovom položaju. 🙂

Comments are closed.