Foto: pixabay.com
160×600 text-47 lijevo

Zamislimo drevne ljude koji su prvi zapisali slova i od kojih potječe naše današnje pismo. Tada se vjerovalo da je pismo neka vrsta komunikacije s božanskim. Budući da se danas općenito slovima ne pridaje takav značaj, autorica će nam u ovom članku otkriti teoriju o slovima koja počiva upravo na tom drevnom, izgubljenom znanju.

Autor: Dolores Rodin

Ako niste znali, iz abecede se može saznati sudbina! Po nekim starim vjerovanjima slova abecede posjeduju moć, koju čovjek teško može spoznati. Nitko ne poznaje njihovo istinsko porijeklo, a tko god ih čita, ima mogućnost stvaranja, oživljavanja i činjenja čuda. Njihovo značenje je skriveno, a poznaje ga samo Bog.

Postoji teorija o samoglasnicima i suglasnicima. Smatra se da su jedni bez drugih kao duša bez tijela. U povijesti ezoterije znanost o slovima bila je vrlo razvijena, a prema nekim teorijama slova odgovaraju mjesečevim mijenama i ravnaju se prema planetama.

Slova abecede u skladu su sa četiri elementa: zračnim, vatrenim, vodenim i zemljanim.

Slova imaju i svoju numeričku vrijednost, te se uz pomoć njih mogu dosegnuti spiritualna znanja do kojih se ne može doprijeti nikako drugačije.

Suglasnici i samoglasnici

Ljudima razvijene intuicije slova otkrivaju božansku istinu, događaje skrivene u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Čitav je svijet stvoren po slovima koja se očituju kroz čovjeka. Čovjek barata s trideset i dva slova koja tvore riječi, a neuništiva su kao apsolutna božanska istina imenovana u svim stvarima, ona su milosrdna, plemenita i vječna.

Slova koja se nalaze u nekoj riječi mnogo govore ljudima koji ih znaju objasniti. Primjerice, prevladavaju li samoglasnici (A, E, I, O i U) u nekoj riječi, oni donose i smisao toj riječi, te imaju spiritualnu i simboličku vrijednost koja djeluje na osjetljivost slušatelja, a da on toga nije ni svjestan.

Riječ u kojoj prevladavaju samoglasnici (B, C, D, F, G…) simbolizira dušu, pa tako govor u riječi predstavlja prenošenje misli jedne duše drugoj duši.

Slova u imenu neke osobe na različite načine objašnjavaju njen karakter, a u ovom članku objasnit ćemo na što ukazuju početna slova u imenu čovjeka.

Samoglasnici

Ako je prvo slovo u imenu neke osobe samoglasnik, ovdje pročitajte kako to slovo objašnjava njegov karakter.

A

Ako je na početku imena neke osobe slovo “A” to ukazuje da ona može biti originalna, nezavisna, nezadovoljna, ozbiljna i u nekim stvarima savršena.

A je alfa u grčkom alfabetu, nalazi se na svakom početku, u njemu je ključ svijeta, sve znanje, sav prostor i vrijeme. Alfa je voda – ženski simbol koji se otvara. Njegova je boja crna.

Ovo slovo nosi čovjeku vibraciju marljivosti, sposobnosti, snage i izdržljivosti, što donosi uspjeh na svim životnim područjima. Ponekad postoji pretjerana sklonost suvišnoj hrabrosti koju treba staviti pod kontrolu. Poslu je potrebno pristupati oprezno i promišljeno, zato što se ponekad reagira naglo, pa je stoga potrebno obuzdavati se i kontrolirati.

Pazite da ne izgovarate nepromišljeno neke riječi jer, jednom izgovorene, riječi ostavljaju duboki trag u duši. Do izražaja dolazi vjernost ali i ekscentričnost. Možete biti samostalni ali i tvrdoglavi, aktivni, radoznali, istraživačkog duha, izražene ambicioznosti, otvorenosti. Uvijek ste u trendu, kreativni i originalni. Klonite se sebičnosti, opterećenosti predrasudama kao i lijenosti.

300×250 centar text-39

E

Ovo slovo na početku imena neke osobe ukazuje na nježno zdravlje; sve ono što se želi traži se izvan kuće; pokazuje emotivno stanje, vedrinu. Njegova je boja bijela.

Ovo slovo nosi vibraciju otvorenosti, energičnosti, prilagodljivosti, impulzivnosti. Posjeduje dozu nedovoljne usredotočenosti, nestrpljivosti, nervoze, temperamentnosti, uvijek je u potrazi za uzbuđenjima. Svim ostalim slovima u imenu potiče učinkovitost jačajući sve dobre karakteristike. Ipak ovo slovo istovremeno donosi i loše navike, stoga osoba čije ime s njim počinje treba na to pripaziti.

Vedre je naravi, dobrog raspoloženja, izrazita je i oštroumnost. Energija ovog slova je jaka; izražena je hrabrost koja graniči s ludošću, te također pustolovni duh. Postoji sklonost pretjeranom zanosu. Vjernost i iskrenost također nisu jača strana.

I

Slovo “I” ukazuje na vedrinu, sjaj, budućnost, umjetnost, ali i uzaludnost, napetost, nesigurnost, nervozu. Njegova je boja crvena.

Ovo slovo nosi vibracije strasti, emotivnosti, nemirnosti, izraženu osjećajnost, kao i samoživost, te brzo sve postane dosadno. Dosta je povezano sa slovom H, što znači da privatni i emotivni život često budu prepreka uspjehu. Može se očekivati neki bolan gubitak, neki važan događaj u vlastitom braku, ili u braku nekoga bliskog nama. Slovo I donosi promjenjivo raspoloženje, često se pojavljuje prilika za putovanje. Potrebno je naučiti se poniznosti, te izbjegavati slijepo vjerovanje drugima; svakako valja naučiti čuvati tajne.

160×600 text-47 lijevo

O

Donosi tugu i pretjeranu osjetljivost, izražena je želja za odlaskom, pokazuje količinu svijesti, zabrana, naredaba.

Slovo “O” pokazuje put prema sebi, prema duhovnosti, ono je omega u grčkom alfabetu, nalazi se na svakom kraju. Omega je vatra koja pali, muški simbol davanja. Njegova je boja plava.

Ovo slovo nosi vibracije davanja, brižnosti, dobrih djela, spremnosti na pomoć drugima, tradicionalnosti, ali i nasrtljivosti, tvrdoglavosti, sklonosti tračanju, čestoj mrzovoljnosti. Slovo “O” znak je velike mudrosti. Odnosi se i na financijske probleme.

Ako je to prvo slovo imena, može se računati na poslovni uspjeh i velike prihode. Ako za njim dolazi slovo “G”, materijalni uspjesi su još veći. Ako uz njega stoji slovo “F”, tada se mogu očekivati katastrofe. Potrebno je sebe „prenijeti preko pustinje ili oceana života“, nekako ustrajati, ne misliti na sebe, a opet biti svjestan svojeg djelovanja, nastojati biti drugačiji od drugih.

U

Donosi muziku, učenje, kulturu, protjecanje, pjevanje, šumove, ali i sporost, gubitke i to vrlo često. Njegova je boja zelena.

Ovo slovo nosi vibracije bezbrižnosti, veselosti, pa tako i njegov “nositelj” dolazi do izražaja. Naglašena je intuitivnost i sramežljivost, ponekad neodlučnost, ali i sebičnost, pohlepnost, temperamentnost i staromodnost.

Ovo slovo donosi česte gubitke, a koje vrste će oni biti otkrivaju ostala slova u imenu. Može se odnositi na novac, ljubav, zdravlje, obitelj, imanje, na gubitak osobe ili stvari. Ako se u imenu nalazi više slova U, bit će to težak gubitak. Potrebna je izrazita opreznost u rizičnim situacijama. Posebno se treba čuvati lažljivih ljudi i prevaranata koji žele naše sposobnosti iskoristiti za neke svoje ciljeve. Potrebna je samodisciplina i samokontrola.

Kliknite niže na stranicu broj 2 ako vam ime počinje suglasnikom

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

Podudarni sadržaj
1
2
3
PODIJELI
Prethodna objavaKada shvatite ovu istinu, uživat ćete u svom životu kao nikada do sad!
Slijedeća objavaNisi jak kad vladaš drugima, jak si kada vladaš sobom!
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

2 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here