Mysore stil vježbanja podrazumijeva vježbanje pod nadzorom i uz pomoć učitelja u grupi vježbača. Učitelj uvodi vježbače u tradicionalnu praksu Ashtanga joge specifičnim jogijskim načinom disanja te Pozdravima suncu kojima započinje svaki sat. Nakon što vježbač Pozdrave suncu uspješno savlada (što podrazumijeva točan redosljed pokreta povezan s odgovarajućim disanjem), učitelj ga malo po malo vodi dalje kroz zadanu seriju položaja u kojoj se nijedan položaj ne preskače.

ashtanga 2022 1Napreduje se polako i pametno, sve što je potrebno modificirati se modificira kako bi se praksa prilagodila individualnim potrebama svakog vježbača. Praksa je u početku nešto kraća, a vremenom se produžuje kako vježbač dobiva i savladava nove položaje. Ovaj stil vježbanja funkcionira slično privatnom satu, ali unutar grupe. Vježba se u tišini, čuje se jedino specifičan zvuk disanja i pokoja učiteljeva uputa. Svaki vježbač vježba u vlastitom tempu, unutar vlastitih mogućnosti, a učitelj je cijelo vrijeme prisutan i promatra napredak, asistira u položajima i ukazuje vježbačima na detalje kako bi im praksa postala što kvalitetnija. Vremenom vježbači razviju svoju osobnu praksu, što je i jedan od ciljeva ovakvog načina vježbanja: da se vježbači osamostale i dobiju alat koji mogu nositi svugdje sa sobom.

Ashtanga je originalni dinamični stil vježbanja iz koje se razvio niz drugih i svakog je dana prakticiraju tisuće ljudi diljem svijeta.

Ovaj način vježbanja je prikladan za potpune početnike, kao i za vježbače s iskustvom. Pridružite nam se i vi i postanite dio prekrasne živuće tradicije!

Napomena: vježbači mogu doći u različita vremena na ovaj sat, ovisno o tome koliko im dugo traje praksa, no najkasnije pola sata nakon službenog početka sata. Trajanje vježbanja ovisi o svakom pojedinom vježbaču, od 30-45min do maksimalno 2 sata.

Satovi se odvijaju u Joga studiju Pozdrav suncu. Ovaj mali studio svoja vrata je otvorio 2005. godine i otada se u njemu kontinuirano održavaju satovi yoge. Uz satove asana, ove sezone se povremeno održavaju i satovi Pranayame i Meditacije te Yoga Nidre.

ashtanga 2022Lokacija: Mašićeva 4, Zagreb (Maksimir) – Joga studio Pozdrav suncu
Termini: ponedjeljak – srijeda: 17:30-19:30
utorak – četvrtak: 19:00 – 21:00

Moguće je vježbati i u svim terminima tj.  4 dana u tjednu!
Učitelji: 
Marina Šarčević i Juraj Ljubić, certificirani yoga učitelji i vježbači Ashtanga yoge s godinama iskustva u podučavanju i vježbanju. Više o njima pročitajte na: https://jogapozdravsuncu.hr/ucitelji/

Kontakt[email protected]i  099 4170 470
Web i više infohttps://jogapozdravsuncu.hr/