U petak 25.03.2022. u 18 sati u centru udruge Joga u svakodnevnom životu na adresi Dubrovačka 3 u Splitu, priznati joga učitelj Mahamandaleshwar Svami Vivek Puri će održati besplatno predavanje za građane Splita na temu „Joga – put ka zdravom i skladnom življenju“.

Predavanje je najavio sam autor zanimljivim riječima: „Joga nije samo vježbanje asana i kardio vježbe i ne bavi se samo relaksacijom, jer iako su anti-stresne tehnike su dobre, ako ne riješimo uzrok stresa nećemo daleko otići. Zbog toga se joga bavi sa čitavim našim fenomenom, otkrivanjem pravog uzroka problema i rješavanjem istih. Vatrom joge trebamo spaliti i svo sjemenje budućih problema.“

Osim besplatnog predavanja u petak, u subotu će se održati plaćena radionica s temom jogijskih tehnika disanja (pranajame) i meditacije u kojem će sudionici imati prilike uživati u teoriji, ali i praksi tehnika koje se protežu od osnovnih tehnika abdominalnog disanja, do vrlo naprednih tehnika među kojima se ističe ‘bramari pranajama’. Ta tehnika uravnotežuje obje moždane polutke, ali i proizvodi dušikov oksid koji blagotvorno djeluje na organizam, a posebno se ističu njegove dobrobiti kod osoba koje se bore s virusom Covid-19.

Fotka VivekpuriOvaj hrvatski stručnjak od 1982. podučava jogu, a osnivač je i hrvatskog društva Joga u svakodnevnom životu, pa su predavanje i radionica lijepa prilika za sve ljubitelje joge, ali i šire za upoznavanje i produbljivanje tog tisuće godina starog znanja. Swami Vivek Puri pravi je ambasador joge u današnjem vremenu jer se njegova predavanja i radionice odlikuju jednostavnošću prikaza složenih koncepata, konciznim i duhovitim interpretacijama ponekad kompleksnih paradigmi znanosti joge. Temelj takvog poznavanja materije je dugogodišnji rad, pod njegovim su vodstvom odrasle generacije vježbača pa je njegovo realno iskustvo jednako vrijedan izvor mudrosti kako za početnike kao i za iskusne poznavatelje joge.

Kontakt:

Joga centar udruge Joga u svakodnevnom životu Split, Dubrovačka 3

E: [email protected] M:0917365929 FB: Joga u svakodnevnom životu Split