“Wisdom tells me I am nothing. Love tells me I am everything. And between the two my life flows.” – Nisargadatta Maharaj

Koliko ste se puta pitali “Tko sam ja?”. Koliko ste mentalnih akrobacija izvodili tražeći ovaj odgovor? Neki od nas već godinama sjede u meditaciji oslanjajući se na učenja istočnih i zapadnih učitelja, koristeći brojne metode pročišćenja, koncentracije i širenja svjesnosti. Neki su odabrali put psihodelika, tražeći odgovor u proširenim stanjima potpomognutim medicinom biljaka. Neki polažu nade u psihoterapiju, očekujući da će jednog dana kada svi velovi budu otklonjeni vidjeti tko je taj kome se ovaj život dogada.

Pa iako svaki od ovih puteva ultimativno vodi ka istom izvoru, u praksi samo rijetki dolaze do uvida u svoju esencijalnu prirodu, a još su rijeđi oni koji žive život iz tog mjesta. Veliki učitelji prošlosti, kao i oni suvremeni kažu da je ovo viđenje uvijek dostupno, “bliže od bližeg”, ako znamo kako gledati.

Radionica Headless Way je zapadni pristup direktnom viđenju kojeg pronalazimo u istočnim tradicijama kao što su Dzogchen ili Advaita Vedanta. Richard Lang, učenik Douglasa Hardinga, provest će nas kroz niz kratkih vježbi, eksperimenata u percepciji koji nas vode do ovog direktnog viđenja. Ovi kreativni eksperimenti su toliko jednostavni i učinkoviti da svi polaznici radionice dolaze do “viđenja”, a ono što nam preostaje je stabilizirati ovaj uvid kroz samostalno često ponavljanje eksperimenata. A kakav je uvid? Uvid o kojem ovdje govorimo je direktan iskustveni doživljaj “ne-dualnosti” svijesti, prekrasno opisan u budističkoj Sutri Srca – “Form is emptiness, emptiness is form. Emptiness is no other than the form; form is no other than emptiness.”

– Vrijeme: 15. lipnja 2024
– Mjesto: Češki dom, Zagreb
– Cijena: 30€ u pretprodaji preko sustava Entrio (50€ na dan eventa)
– Radionica će se održati na engleskom jeziku.
——————————-
Karte možete kupiti OVDJE.
——————————-

“Behead yourself! Dissolve your whole body into Vision; become seeing, seeing, seeing!” – Rumi Sažmi

facebook događanje