Deepak Chopra ovako savjetuje kako iskoristiti unutarnju snagu, fokusiranost i tišinu za ulazak u osobnu zen zonu

atma.hr – 39

1. Otkrijte moć tišine.

Tišina vas povezuje s najdubljim dijelovima sebstva. Ona je izvor kreativnosti, ljubavi, suosjećanja, radosti i mira. Svijest nadilazi vrijeme, a zato što nije vremenom određena ona je neuništiva. Ona je vaša bit. Nikada se nećete povezati sa svojom dušom ukoliko se ne riješite buke koja je proizvod vaših misli. Kada naučite kako da ne čujete buku, tada ćete se povezati sa svojom suštinom. Vaša suština i suština svemira su u jedinstvu. Neki će je nazvati Bogom, neki beskonačnošću ili duhom, harmonijom. Ali, bez obzira na ime, suština ostaje suština.

2. Nađite dio koji vam nedostaje da biste bili potpuni.

Definicija uspjeha glasi: uspjeh je progresivna realizacija užitka u dobrom zdravlju. Uspjeh je vaša sposobnost da volite i budete suosjećajni. Uspjeh je kada ste povezani sa svojim izvorom kreativnosti. I svaki uspjeh potječe upravo iz vaše suštine koju, po mnogim spiritualnim tradicijama, predstavlja vaša duša.

atma.hr – 39

3. Neka iscjeljenje bude na vrhu liste vaših prioriteta.

Iscjeljivanje je povratak u sjećanje o cjelini. Iscjeljenje, zdravlje, cjelina i potpunost spadaju u inkluzivnost. Tijelo, um, duh, okruženje, odnosi i socijalne interakcije su jedna cjelina čiji ste i vi dio.

4. Umjesto da balansirate između mnoštva obveza – fokusirajte se.

Sabranost stvara fokusiranost. Kada obavljate jednu stvar – uspjeh je zajamčen. Odvojite vrijeme za svaku obvezu pojedinačno: za meditaciju, vježabanje, druženje, posao i odmor. Ne dozvolite da se aktivnosti preklapaju. Vaš mozak se treba usredotočiti samo na jednu stvar u jednom trenutku.

atma.hr – 39

5. Kraj dana provedite s pozitivnim mislima.

Preporučljivo je da vodite dnevnik u kojem ćete izraziti zahvalnost na svemu što ste doživjeli tog dana. To će prizvati još stvari na kojima ćete biti zahvalni.

Izvor: Lovesensa.rs