Priroda današnjeg dana je «stvaranje unutarnjeg mira»

Mi se često opterećujemo i uznemirujemo samo kada smo zaokupljeni vanjskim poslovima na koje ponekad i nemožemo utjecati. U takvim stanjima, često se pitamo: Što ću sada? Što će se dogoditi? Što će iz toga proizaći? Kako da izbjegnem da mi se ne dogodi ovo ili ono?

Kada jasno spoznamo svoje mjesto u svijetu, odredit će se i naše duhovno stanje. Kad se odredi duhovno stanje, nestaju svi duhovni nemiri. Kad nestane duhovnog nemira, nastupa potpuni duhovni mir, a čovjek koji ima takav nenarušiv duhovni mir bivao sposoban za misaoni rad. Misaoni rad nas tada čini prijemčivim za svaku istinu.

Ipak, ostvarenje svakidašnjeg mira često je jako teško ostvariti, ali kada dođe vrijeme mira treba ga čuvati i potruditi sa da traje što duže. To je vrijeme u kojem se rađaju, pojašnjavaju i učvršćuju misli – vodilje u životu.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaNačin na koji se držite za ruke s vašim partnerom otkriva puno o vašem odnosu – Koji je vaš?
Slijedeća objavaKockicama do uspjeha
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here