Druidi su bili svećenici u zajednicama starih Kelta, štovali su mnogo bogova ali prvenstveno prirodu i njezine elemente. Baš kao i oni mi poštujemo prirodu i prema tome stvaramo naše proizvode, jer to nas čini zdravijima, sretnijima i mudrijima.

Druid tjestenina je prva hrvatska bez glutenska tjestenina nastala jednostavnom potrebom da stvorimo nešto što ne šteti tijelu već ga oplemenjuje.

druid tjestenina 1Tjestenina je plod magije između bijelog i žutog kukuruznog brašna i rižinog brašna, spojenih u magičnom kotlu u središtu Trešnjevke gdje smo pazili da poštujemo sve zakonitosti prirode.

Nasu kvalitetu potvrđuje i certifikat AOECS (Association of European Coeliac Societies ) te je savršeno prilagođena za oboljele od celijakije, kao i one koji su osjetljivi na gluten.

A sad malo o glutenu i zašto se baš DRUIDI bave njime!

Gluten ( lat. Gluten~ ljepilo) je grupa proteina koja se nalazi u brašnu i tijestu daje elastičnost te ju je s toga lakše oblikovati, no gluten je krivac za mnoga oboljenja, a posebice ona probavnog sustava. Procjenjuje se da od celijakije boluje do 2% svjetske populacije što je zaista velika brojka za jedan tako maleni protein kojeg danas konzumiramo u svemu.

Gluten osim celijakije uzrokuje i osjetljivost na gluten koja se javlja i kao gastrointestinalna tegoba, ali i glavobolja, kronični umor, atopična kožna oboljenja….

Zato biraj što jedeš, jer si ono što jedeš.

U našoj trenutnoj ponudi su Penne 400g 16kn
Fusille 250g 11kn

Ako nas želite potražiti možete posjetiti dućan Planet zdravlja ili Grga čvarak ili možete svoj paketić naručiti na mail [email protected].

Minimalna narudžba 10 vrećica plus 30 kn poštarine ili osobno preuzimanje kod nas u Zagrebu na Trešnjevci.

Pratite nas i na: https://m.facebook.com/druidbezglutena

druid tjestenina 2