U ova zahtjevna vremena dragocjeno je odvojiti svoju pažnju od vanjskih događanja i usmjeriti je prema sebi, prema svom unutrašnjem prostoru. Jednodnevni Intenziv svjesnosti “Tko je unutra?” prilika je da to učinimo svjesno.

O TEHNICI INTENZIVA SVJESNOSTI
Tehnika Intenziva svjesnosti nastala je kreativnim spojem drevne zen-tehnike gledanja u zid u tišini s modernom tehnikom strukturirane komunikacije s partnerom. U parovima u kojima se partneri izmjenjuju u aktivnoj (govorničkoj) i pasivnoj (slušateljskoj) ulozi, postavljanjem pitanja/koana Tko sam ja? i Tko je unutra? potiče se promatranje i doživljavanje sadašnjega trenutka.

Samoistraživanjem u kojemu se aktivni partner otvara pitanju/koanu s namjerom da doživi i komunicira svoj sadašnji trenutak, a pasivni ostaje u ulozi tihog promatrača, otvara se mogućnost da postanemo prisutni ovdje i sada i dođemo do direktnog iskustva sebe i stvarnosti. Kroz iskrenu, otvorenu i suosjećajnu potragu postepeno se otvaramo i otkrivamo kako u svom umu neprestano i nepotrebno ponavljamo prošlost. Istražujući slojeve svoje ličnosti, ovim radikalnim samopromatranjem dolazimo do trenutaka praznine i tišine te doživljavamo svjesnost koja je sama srž našega života, njegovo blaženstvo.

O VODITELJU
miljenkoMiljenko Chamatkar Nagy, dipl. ing. elektrotehnike i prof. glazbe, prije skoro četrdeset godina započeo je svoje unutarnje istraživanje. Organizirajući i sudjelujući na seminarima i radionicama koje se bave istraživanjem svjesnosti, zainteresirao se za tehniku Intenziva svjesnosti koju je prakticirao dugi niz godina.

Završio je trening za voditelja Intenziva svjesnosti te trening za rad s unutrašnjim sucem.
Od 2012. g. organizira i vodi grupe i radionice Intenziva svjesnosti kao i o djelovanju unutrašnjeg suca na naš svakodnevni život te daje individualne seanse. Aktivan je u radu Društva makrobiotičara “Izvor života”.

Sljedeći jednodnevni Intenziv svjesnosti održat će se u
SAMOBORU, HAMOR 15, u subotu 26.3.2022.
Za sve informacije javite se na:
[email protected], mob. 098 453368, ili fb-stranicu: Intenziv svjesnosti