Radionicu vodi prof. Asja Šator certificirani akupunkturolog i cupping majstor, koja se školovala na prestižnoj pariskoj školi kineske medicine Ecole Shen. Nakon školovanja i rada u Parizu, Asja se preselila u Split gde već dugi niz godina uspešno vodi vlastitu holističku praksu. Osim moksibustiju, koja je omiljena većini klijenata, Asja u svakodnevnom radu koristi akupunkturu, akupresuru i refleksologiju, cupping i hidžamu, različite masažne tehnike, te bioenergiju.

Radionica je namenjena iskusnim ”bodyworkerima” (maseri, shiatsu praktičari,…), ali i potpunim početnicima.

Kroz dva dana naglasak ćemo staviti na praktični rad – od pripreme za rad s moxom, preko tehnike držanja štapića moxe, do toga kako klijentu objasniti proces tretmana, a upoznaćemo se i sa osnovnim tačkama čijim zagrevanjem možete pomoći klijentu ili sebi.

Za učestvovanje na radionici nije potrebno nikakvo predznanje.

Radionica traje od 10-17h s nekoliko kraćih pauza za osveženje, te pauzom za ručak oko 13h.

Radi efikasnijeg uvoda u radionicu, okupljanje je 15ak minuta ranije.

Doći u udobnoj odeći.

Datum: 28. i 29.5.2022.
Mjesto: “SANTOSHA” Pavla Labata 36 BEOGRAD
Cijena: 200€

Za prijavu i uplatu avansa od 20% do 10.05.2022. 10% popusta. Sve informacije i konsultacije na br. tel. +381652701418 ili na mail [email protected]

Za praktičan rad na radionici će biti osigurani štapići moxe; za dalji rad s moxom, štapiće je moguće kupiti kod organizatora
Polaznici će dobiti potvrdu o učešću po završetku radionice

NAPOMENA: Radionica se organizuje u grupi od 10 do 15 polaznika.

moksibustija article

I JOŠ MALO O MOXI:

Štapići moxe prave se od sušenog mlevenog divljeg pelina. Pelin (Artemisia vulgaris) se pokazao kao najbolja trava, čije sagorevanje oslobađa toplinu, te na taj način omogućava terapijsko delovanje. Upotreba topline u lečenju zasigurno je jedna od najstarijih terapija, a dokazi o lečenju pomoću toplog izvora sežu 8000 godina pre naše ere. Iako je većina tehnika lečenja moxom nastala u Kini, sam je termin japanskog porekla i nastao je od reči moe kusa, što znači: paliti lekovitu travu.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, srž svih bolesti i telesnih tegoba leži u poremećaju unutrašnje energije ili Čija. Hladne ruke ili noge upozoravaju na to da je nastala blokada u telu, a većina „energetskih prepreka“ stvara se upravo u abdominalnom delu koji je jezgro celokupnog ljudskog tela.

Zadatak i krajnji efekat moksibustije jeste da zagreje akupunkturne tačke na meridijanima i iz njih eliminiše ‘hladnoću’ te da uspostavi protok vitalne energije (či) i krvi, podigne jang iz kolapsa i na taj način prevenira mnoga stanja i bolesti.

Sam tretman prilično je jednostavan. Štapići moxe dugi su 20-ak centimetara i široki oko 1,5 centimetara. Zapaljenim štapićem zagrevaju se tačke u razmaku od nekoliko centimetara. Tokom tretmana klijent oseća ugodnu toplinu na delovima koji se zagrevaju i telo mu se automatski počinje opuštati, a može osetiti i laganu pospanost.

Moksibustija poboljšava protok čija u telu, što je osnova za zdravo funkcionisanje. Koristi se kod različitih zdravstvenih problema i bolesti, a posebno je pogodna za lečenje hroničnog umora i jačanje imunološkog sistema. Leči bol koja nastaje usled ozleda, ublažava napetost mišića, pomaže kod probavnih i respiratornih problema, a pogotovo je učinkovita u lečenju ginekoloških problema kao što su menstrualni grčevi, neredovni menstrualni ciklusi, te hormonalni problemi u menopauzi i PMS-u. Koristi se kod prehlade, gripe, kožnih bolesti, slabe koncentracije, gubitka pamćenja i nesanice.

facebook