Artwork by Daniel B. Holeman

Ima onih što daju malo od svog blaga i za to što daju, priznanju se nadaju, a ta skrivena nada obezvređuje njihove darove.

A postoje i oni što malo imaju, a sve daju. Takvi u život vjeruju, a njihova škrinja nikad nije prazna.Ima onih što s radošću daju, a radost im je nagrada. I onih koji s bolom daju, a taj bol krštenje je njihovo.

A ima i onih što daju, a bol u davanju ne poznaju, za radošću ne žude, nit vrlinu svoju u davanju ističu; daju kao što u dolu mirta u polju odiše miomirisom svojim.

Kroz ruke takvih Bog nam se obraća, kroz oči njihove smiješi se na zemlju.

Često kažete: “Dao bih ja, ali samo onima koji zaslužuju.”

Drveće u voćnjaku vašem ne kaže tako, kao ni stada na pašnjaku vašem. Daju da bi mogli da žive, jer čuvanje je propadanje.

Jer onaj tko je vrijedan dana svojih i noći svojih, bez sumnje je vrijedan svega što imate da mu date.A onaj tko je zaslužio da se napoji na moru života, dostojan je i da natoči pehar na vašem potočiću.

I tko ste vi da bi čovjek pred vama grudi svoje razderao i ponos svoj pogazio, kako biste vidjeli njegovu vrijednost ogoljenu i njegov ponos pogažen?

Najprije se uvjerite da ste vi davanja dostojni i da kroz vas valja dati. Jer uistinu, život je taj što životu daje, dok ste vi, što se darodavcem smatrate, ništa drugo do svjedoci.

Khalil Gibran

alternativainformacije.com

Prethodna objavaImamo li vremena živjeti?
Slijedeća objavaNikada ne tvrdite nešto što niste sami iskusili – evo zašto!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.